изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:54 EET
САМООСИГУРЯВАЩИТЕ СЕ ПОДАВАТ ОСИГУРИТЕЛНИ ДЕКЛАРАЦИИ С ПИК    
НовиниСамоосигуряващите се лица вече могат да подават по електронен път чрез използване на персонален идентификационен код (ПИК) и осигурителни декларации - образец 1 и 6, съобщават от приходната агенция. Новата услуга е достъпна за всички физически лица от 18 февруари, а в бъдеще се очаква броят на данъчните и осигурителни декларации, които се подават по електронен път чрез ПИК, да се увеличава.

От приходната агенция припомнят, че ПИК се издава в офиса по постоянен адрес на физическите лица, като ползването му е напълно безплатно за клиентите на НАП. До момента в цялата страна има издадени 200 000 персонални кода на физически лица.

От НАП напомнят още, че всеки, който подаде декларацията си за облагане на доходите до 31 март 2015 г. по електронен път с ПИК, ще ползва отстъпка от 5 % от данъка за довнасяне. Това обаче ще се случи само, ако към този момент клиентът няма подлежащи на принудително изпълнение публични задължения и внесе в срок до 30 април дължимия по декларацията данък.

Освен по електронен път, данъчните декларации могат да се изпратят по пощата или да се подадат на място в някои пощенски станции, където директно ще бъде издаден входящ номер. Декларацията може да се подаде и лично в офис на НАП. Срокът за подаване на годишните данъчни декларации за облагане на доходите изтича на 30 април, като в същия срок трябва да бъде заплатен и дължимия данък за довнасяне. Всички данъци се плащат по една единствена банкова сметка. При превод на пари към бюджета се попълват само кода за вид плащане - 11 00 00 "Данъци и други приходи за централния бюджет".

Подробна информация за декларирането и плащането на данъци и осигуровки можете да получите от сайта на НАП www.nap.bg. Телефонни консултации се правят на цената на градски разговор в кол центъра на приходната агенция. Номерът е 0700 18 700. НДТ

 


Сходни връзки

САМООСИГУРЯВАЩИТЕ СЕ ПОДАВАТ ОСИГУРИТЕЛНИ ДЕКЛАРАЦИИ С ПИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди