изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:50 EEST
Депутат на ГЕРБ в скандал с източване на милиони от ВМА    
ПарламентПремиерът Бойко Борисов е поискал оставката на ген. Стоян Тонев от всички постове, които заема като част от ГЕРБ, съобщи Би Ти Ви, като се позова на свои източници в управлението. Причината е разследване на телевизията, което замесва името на Тонев в източване на милиони от Военномедицинска академия - София. Тонев в момента е депутат от ГЕРБ и шеф на парламентарната комисия по здравеопазване.

В края на миналата седмица Би Ти Ви излъчи свое разследване, според което частна дерматологична клиника „Дерма Прим” е генерирала около 10 млн. лв. загуби за ВМА за периода 2007-2014 г.

Дружеството работи на територията на Клиниката по дерматология във Военномедицинска академия, а договорът с него е подписан по времето, по което ген. Стоян Тонев е директор на ВМА.

Според Тонев основанията за договора са били печалбите от извънболнична помощ, която иначе ВМА няма право да извършва. По думите му заради това болницата се лишава от милиони.

"Дерма Прим" обаче няма печалби, а само разходи, които се поемат от бюджета на ВМА (дотиран от Министерството на отбраната) и по този начин е генерирала загуба от над 10 млн. лв. за Клиниката по дерматология.

След репортажа на Би Ти Ви по темата, от Министерството на отбраната публикуваха одитен доклад за състоянието на ВМА, в които се казва, че огромните загуби са резултат от "осъществяване на дейност с публични ресурси в частна цел", т.е. приходите са отивали в частната фирма, а загубите - в държавната клиника.

Днес от ГЕРБ съобщиха, че по негова молба е изслушан ген. Стоян Тонев по повод разследването за злоупотреби. Ген. Тонев е информирал членовете на комисията, че е подал заявления до главния прокурор и до председателя на Сметната палата, в които настоява за извършването на пълни проверки.

Ръководителят на клиниката по дерматология на Военномедицинска академия проф. Мирослава Кадурина ще бъде административно санкционирана, съобщи началникът на болницата Николай Петров, цитиран от Би Ти Ви.

От Министерството на отбраната пък съобщиха, че са предали на прокуратурата всички заключения на одиторите за злоупотреби и нарушаване на закона.
Източник: Би Ти Ви 
http://www.vesti.bg

КОЙ НИ УПРАВЛЯВА?: Скандалът във ВМА: Разкрили интересни връзки между ексшефа на ВМА ген. Тонев и проф. Кадурина

 


Сходни връзки

Депутат на ГЕРБ в скандал с източване на милиони от ВМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди