изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:58 EEST
ПРЕЗ 2015 Г. ПРОДЪЛЖАВА ДА ФУНКЦИОНИРА ЕДИНЕН ВХОД ЗА ПОДАВАНЕ НА ДЕКЛАРАЦИИ    
НовиниПрез 2015 година ще продължи да функционира изграденият от НСИ и НАП единен вход за подаване на Годишната данъчна декларация (ГДД) и Годишния отчет за дейността (ГОД), т.е. ще можете да подадете годишния си отчет за дейността и годишната данъчна декларация на едно място съгласно съвместна Заповед на НСИ и НАП за определянето на реда, начина и сроковете за подаване на годишния отчет за дейността на задължените лица (респонденти).


Нефинансови предприятия, несъставящи баланс (ЕТ) - еднолични търговци, които не подлежат на задължителен независим финансов одит с реализирали нетни приходи от продажби до 100 хил. лв. през 2014 г. представят задължително годишен отчет за дейността си през 2014 г., в срок до 30 април 2015г. Физическите лица, регистрирани като земеделски производители, прилагащи счетоводното законодателство се приравняват на ЕТ.
Всички нефинансови предприятия, съставящи баланс (ЕООД, ООД, АД и др.), всички предприятия в ликвидация, предприятия с нестопанска цел (сдружения, фондации, читалища и др.), застрахователи, инвестиционните предприятия, пенсионноосигурителните дружества и пенсионните фондове представят задължително годишен отчет за дейността си през 2014 г., в срок до 31 март 2015 г.
Всички предприятия, които през отчетната 2014 г. не са извършвали стопанска дейност и не са отчитали приходи и разходи съгласно счетоводното законодателство. Представят задължително Декларация за неактивност през 2014 година в срок до 30 април 2015 година.
Всички ГОД за 2014 г. могат да бъдат изтеглени и разпечатани от официалните Интернет страници на НСИ и НАП.
Комплекти на хартия от ГОД на нефинансовите предприятията, съставящи баланс, предприятията с нестопанска цел и инвестиционните предприятия се предлагат срещу заплащане само в ТСБ. Формулярът „Годишен отчет за дейността на предприятията, несъставящи баланс“ на хартиен носител, се разпространява безплатно в съответните териториални структури на НАП и в Териториалните статистически бюра.
Попълнените хартиени формуляри на ГОД се подават с годишната данъчна декларация на хартиен носител в съответните териториални структури на НАП или по пощата. Те получават уникален входящ номер, който задължително се записва като входящ номер на ГОД.
При подаване на годишна данъчна декларация по електронен път в НАП с персонален идентификационен код (ПИК), попълнените хартиени формуляри на ГОД се подават в офис на НАП преди подаването на годишната данъчна декларация с ПИК. При попълване на годишната данъчна декларация се записва входящия номер на ГОД получен от НАП.
ГОД може да бъде подаден директно от респондентите по електронен път в онлайн режим чрез Информационна система „Бизнес статистика”, която е достъпна в Интернет пространството на адрес https://isbs.nsi.bg . За да подадат онлайн своя ГОД лицата трябва задължително да ползват валиден цифров сертификат (Универсален електронен подпис).
Всички лица, които нямат задължение за подаване на годишна данъчна декларация за 2014 г., но са длъжни да представят годишен отчет за дейността си през 2014 г. или декларация за неактивност, съгласно чл. 20 от Закона за статистиката, подават отчета (декларацията за неактивност) единствено в информационната система на НСИ (ИС „Бизнес статистика“) или в съответното ТСБ на хартия. НДТ


 


Сходни връзки

ПРЕЗ 2015 Г. ПРОДЪЛЖАВА ДА ФУНКЦИОНИРА ЕДИНЕН ВХОД ЗА ПОДАВАНЕ НА ДЕКЛАРАЦИИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди