изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:49 EET
28 ДУШИ ЩЕ РАБОТЯТ КАТО ЛИЧНИ АСИСТЕНТИ В ГЕН. ТОШЕВО    
ОбществоОбщина Генерал Тошево сключи договори с 28 лични асистенти, които ще предоставят социални услуги на 29 потребители, живущи на територията на общината, съобщиха от кметството.


 Средствата за услугата ще бъдат предоставяни от Агенцията за социално подпомагане, целта е да се обезпечи финансирането на личната помощ до пускане на новите операции по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014–2020. По този начин ще бъде осъществена и устойчивост по проект „Подкрепа за достоен живот”, който община Генерал Тошево реализира в продължение на 4 години.
Потребители на услугата са хора с 90 и над 90 на сто трайно намалена работоспособност с определена чужда помощ, лица с по-нисък процент на трайно увреждане, но с установена невъзможност за самостоятелно обслужване, деца на възраст до 16 години с 50 на сто и над 50 на сто вид и степен на увреждане или деца на възраст от 16 до 18 години с 50 на сто и над 50 на сто степен на трайно намалена работоспособност с определена чужда помощ или с установена невъзможност за самостоятелно обслужване.
Приносът на предоставяната услуга „Личен асистент” е от особена важност за подобряване качеството на живот на хората с увреждания, включително и деца, които се нуждаят от постоянна грижа в ежедневието си. НДТ
 


Сходни връзки

28 ДУШИ ЩЕ РАБОТЯТ КАТО ЛИЧНИ АСИСТЕНТИ В ГЕН. ТОШЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди