изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 17:38 EEST
БЧК ОТЛИЧИ "НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА" С ПОЧЕТНА ГРАМОТА    
НовиниВ. "Нова добруджанска трибуна" и още няколко местни и централни медии бяха наградени с едно от най-високите отличия - почетна грамота, на Националния съвет на БЧК вчера на 65-ото Общо събрание на Областната червенокръстка организация.


"Нищо не можеше да направим и нямаше да бъдем така ефективни ако нямахме подкрепата на медиите. Това бяха мостовете между нас, между институциите, межди българския народ и хората в нужда" - каза председателят на БЧК Христо Григоров, обявявайки решението на Националния съвет.
На Общото събрание присъстваха Христо Григоров и доц. д-р Красимир Гигов - генерален директор на НС на БЧК, гости бяха зам.-областният управител Йордан Йорданов, зам.-кметът на Добрич Камелия Койчева, директори на институции, с които БЧК работи в партньорство, представители на областна и общински администрации, на НПО, доброволци на БЧК и БМЧК. Поздравителен адрес името на областния управител д-р Маргарита Новоселска прочете Йордан Йорданов. В него се казва: "Екипът на Областна администрации, Добрич, високо цени дейността на Българския Червен кръст като истински коректен партньор на държавните институции... БЧК и тази година успя адекватно да отговори на природните предизвикателства и помощта му достигна и до най-уязвимите хора в отговор на техните наболели проблеми".
На събранието Областният съвет на БЧК отчете дейността си за миналата година. В доклада бяха посочени добри резултати през годината и положителни изяви в обществото, позитивно развитие на общинските администрации. Членският състав е относително стабилен, процесите на набиране и управление на доброволци от различни възрасти и слоеве на обществото бележат ефективност и постоянство. В областната организация има регистрирани 561 доброволци, от които 201 са работили по различни програми. По време на наводнението през юни активно се включиха 80 доброволци на БЧК и БМЧК, 2 психолози и ДЕРБАК с 18 члена. През годината са подпомогнати 6 478 души и 11 социални и лечебни заведения в областта, в това число 754 деца от различни уязвими групи. По време на наводнението и след него ОС на БЧК подпомогна материално и финансово над 800 домакинства от общините Добрич и Добричка. НДТ
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди