изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:50 EET
ТРИ МЕДАЛА ЗАВОЮВА НА БАЛКАНИАДАТА В ТУРЦИЯ ЙОВКА НЯГОЛОВА    
НовиниС три медала се завърна Йовка Няголова от СКЛА „Добруджа“ с личен треньор Милен Петров от Балканиадата за ветерани по лека атлетика. Тя се проведе в зала Атакьой" в Истанбул, Турция, на 21 и 22 февруари.


Стартът бе пръв за новото съоръжение, което от 9 до 11 март ще приема Световното първенство по лека атлетика за мъже и жени.
В рамките на двата дни се е провела Балканиада за ветерани и Балканиада за мъже и жени, както и щафета за младша и старша възраст на Турция.
Пред НДТ Йовка Няголова сподели, че благодари д-р Лозанов – лекар на БФЛА, и на Рафаил от с. Войсил, който с акупунктура й е помогнал за излекуване на възпаленото й коляно. След като три месеца бе във Флорида, САЩ, Няголова преди състезанието е имала някои здравни проблеми в резултат на промяната на климата и острите витражи тук.
Лекоатлетката е много доволна от това, че за първи път на едно място са се състезавали ветераните с по-младите мъже и жени, за да им дават пример.
Тя донесе за България и Добрич златен медал на 3 км спортно ходене, както и два сребърни медала на 60 м спринт и на 200 м с минимална разлика от първата, която е била представителка на домакините.
Следващите стартове, за които  лекоатлетката от Добрич се подготвя, са държавното първенство за мъже и жени на 20 км спортно ходене, където целта – нейната и на треньора й, е отново да завоюва медал. След това Няголова ще започне подготовка за състезания на 400 м с препятствия и на 2000 м с препятствия, както и за Световното първенство в Лион, Франция.
 


Сходни връзки

ТРИ МЕДАЛА ЗАВОЮВА НА БАЛКАНИАДАТА В ТУРЦИЯ ЙОВКА НЯГОЛОВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди