изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:09 EEST
ХРИСТО ГРИГОРОВ: ГОТИВИ СМЕ ДА ИЗВЪРШИМ ЛОГИСТИКА В УКРАЙНА    
ОбществоПисмо от Украйна е получено вчера в Националния съвет на Българския Червен кръст. Това съобщи пред журналисти в Добрич председателят на организацията Христо Григоров.


Ще разгледаме писмото, ние имаме пълната готовност за извършим логистиката, заяви той. "Има политическо решение да се помогне, така че ние сме партньор на държавата и ще изпълним нашата мисия", допълни председателят на БЧК. Той сподели още, че е получено писмо и от Македонския Червен кръст, с което се отказва предложената на бедстващите райони в съседната държава помощ от БЧК.
"Тази година оценка за работата на ОС на БЧК в Добрич ние няма да дадем. Оценката я дава обществото, оценката я дават тези хора, на които помогнахме, тези, които са напълнили залата. Така че ако съберем всичко оценката е отлична", посочи Христо Григоров. Относно готовността на БЧК да продължава да помага на гражданите при бедствия той припомни, че организацията разполага с пет национални склада, в които има всичко за 12 000 души. "Готови сме в рамките на три часа във всяка една точка на България да изнесем всичко необходимо. Това е един много сериозен потенциален резерв - както за хората, така и за държавните институции", допълни Григоров.
Водно-спасителната дейност е нещо много важно. Както и планинското спасяване - това са имиджът на туризма в България, каза председателят на БЧК в отговор на въпрос на репортер на НДТ. Той разказа, че е имал среща с  министъра на туризма, на която тя е поискала вижданията на организацията как да се оптимизира работата. "До 10-15 дни ние ще сложим на масата нашите виждания и ще ги дискутираме. Има какво да се направи. Трябва да бъде променена наредбата, трябва да се дадат точните рамки на правата и задълженията", обясни Григоров. НДТ


 


Сходни връзки

ХРИСТО ГРИГОРОВ: ГОТИВИ СМЕ ДА ИЗВЪРШИМ ЛОГИСТИКА В УКРАЙНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди