изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 04:41 EEST
ДОБРИЧ ПОЧИТА ПАМЕТТА НА ЖЕРТВИТЕ ВЪВ ВЛАКА СОФИЯ – КАРДАМ    
НовиниДобрички духовници ще отслужат панихида в памет на жертвите във влака София – Кардам на 28 февруари от 10. 30 часа в храм „Свети Георги”. Поканени са близките на жертвите, съобщиха от общината.


На този ден се навършват точно седем години от зловещата нощ на 28 февруари 2008 година, когато в огнената стихия на влака София-Кардам загинаха девет души, от които петима добруджанци. По това време всяка година Добрич почита паметта на своите съграждани, които не можаха да стигнат до домовете си.
В деня на трагичния инцидент в храма "Свети Георги" граждани ще почетат деветте жертви. Ще се съберат родствениците на студентките Валерия Желева и Антоанета  Тодорова, на Даниел Вичев и Калчо Стефанов - всички граждани на Добрич. Мемориална плоча на железопътната гара в добруджанския град напомня за жертвите и спасителите при пожара.
Родителите на Валерия Желева предоставиха цялото обезщетение от 200 000 лева, което получиха от държавата, на учебните заведения, в които  момичето е учило. В памет на студентката по химия в родния й  град има детска площадка, оборудвани са кабинети в две училища и детска градина, дарени са средства и на Софийския университет "Св. Климент Охридски". НДТ


 


Сходни връзки

ДОБРИЧ ПОЧИТА ПАМЕТТА НА ЖЕРТВИТЕ ВЪВ ВЛАКА СОФИЯ – КАРДАМ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди