изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:00 EET
С ХУБОСТ СРЕЩУ ЗЛОТО    
НовиниПоетичната магия на мартеницата се крие в това, че тя прави хората по-добри, предпазва ги от злото. В това вярват членовете на „ХобиСклуб”. И тази година те не изневериха на традицията сами да изработват мартеници за подаръци и продажба.



Стоянка Дякова е организирала група от майсторки, сред които Мима Русева, Магда Минчева, Нели Катранджиева, Пенка Христова, Николинка Вичева, Радка Иванова и Иванка Боянова. В продължение на цял месец те са дали воля на фантазиите и въображението си, упорито са плели с бяло и червено, нанизвали мъниста и са се радваха на своите червено-бели творби. Под сръчните им ръце се появили веселите Пижо и Пенда, Баба Марта,колиета с бяла и червена прежда, красиви гривнички от шарени мъниста.
На определени места в града, които общината е предоставила безвъзмездно, сдружението поставя стилажи, на които се излагат мартениците, продавани от доброволците Димитър Апостолов и Любомир Белев,Радка Великова и Стоянка Георгиева,Вича Добрева и Златка Василева,Марин Николов,Веселин Михайлов,Руска Добрева,Тодорка Стоянова,Светла Стоева,Михаил Панчев и Иван Тодоров.
„Така тези нежни символи на пролетта, на любовта, на здравето и късмета ще достигнат до сърцата на приятели, на близки роднини. Защото ние сме наследници на древна култура - богата, жизнена, обновена и съдържателна и днес. При всяко докосване до нея ние се вълнуваме от доброто, от богатата душевност и художествено въображение, което носят във себе си живите хора - настоящи членове на „ХобиСклуб“, посочват от сдружението. НДТ


 


Сходни връзки

С ХУБОСТ СРЕЩУ ЗЛОТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди