изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2023-10-01 @ 08:28 EEST
РЕГИОНАЛНОТО ДЕПО ПРИ С. СТОЖЕР ЗАПОЧВА ДА РАБОТИ    
НовиниРегионалното депо за отпадъци при с. Стожер започва да функционира от 1 март - от тогава то ще започне да приема отпадъци от територията на общините, включени в обхвата на регион Добрич. От същата дата депото при с. Богдан се затваря и там отпадъци няма да бъдат приемани.


След проведена процедура по ЗОП през есента на миналата година е сключен договор с Консорциум „РСУО – Добрич“ за „Изпълнение на дейности по експлоатация на "Регионално депо за отпадъци за общини град Добрич, Добричка, Тервел, Каварна, Балчик, Шабла, Генерал Тошево, Крушари и Никола Козлево”, включващо съоръжения, инсталации, площадки за третиране, рециклиране и обезвреждане на неопасни отпадъци.
Регионалното депо при с. Стожер е основният инфраструктурен обект, изпълняван по проект „Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Добрич” по приоритетна ос 2 „Подобряване и развитие на инфраструктурата за третиране на отпадъци” по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013г.” Депото ще поема отпадъците от общините Добрич, Добричка, Тервел, Каварна, Балчик, Шабла, Генерал Тошево, Крушари, Никола Козлево и Сдружение  „Регионално управление на отпадъците –Добрич”.
Общата стойност на проекта е 38 877 375,67 лв. Сумата на безвъзмездната финансова помощ възлиза на 36 933 506,89 лв., от които 85% в размер на 31 393 480,85 лв. от Европейския фонд за регионално развитие и 5 540 026,04 лв. национално съфинансиране от Държавния бюджет на Република България. Собственото участие на деветте общини партньори по проекта, които ще ползват бъдещото регионално депо е 1 943 868,78лв. НДТ


 


Сходни връзки

РЕГИОНАЛНОТО ДЕПО ПРИ С. СТОЖЕР ЗАПОЧВА ДА РАБОТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2023 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.33 секунди