изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:57 EET
НАТО разполага комуникационен център във Варна    
НовиниНАТО подготвя изграждането на комплекс от военноморски комуникационни системи за командване и управление на кораби, който ще бъде разположен във Варна. Това става ясно от обявена от Министерството на отбраната обществена поръчка за консултантски услуги и строителен контрол, съобщава OFFNews

С нея трябва да бъде избран изпълнител, който да контролира строително-ремонтните работи в три военни формирования във Варна - 26800-Б, 26800-В и 54830-1. Цената на поръчката е 130 хил. лв. без ДДС.

На тези места трябва да бъдат изградени комуникационни системи по инвестиционна програмата на НАТО за инвестиции в сигурността (NSIP).

Самият проект пък е одобрен от българското правителство още през 2008 година.

Проектът на НАТО предвижда основен ремонт на сгради в посочените формирования и адаптиране на прилежащите им казармени райони за разполагане на комуникационно и информационно оборудване и антенно-фидерни устройства.

Първата фаза предвижда ремонт на помещенията за разполагане на комуникационна техника, помещения за личния състав и помещения за електрогенератори.

В тази фаза се предвижда и изграждането на противопожарни системи, изцяло нови електрически инсталации и ВиК-система.

Във втората фаза ще бъдат изградени фундаменти за разполагане на оборудване и адаптация на антенни полета, изграждане на антенни входове с цел разполагане на комуникационно и информационно оборудване.

Всички тези дейности трябва да бъдат обект на строителен контрол, за което МО обявява обществената поръчка. Заявления за участие в търга ще се подават до края на март, като класирането ще бъде по най-ниската предложена цена.

Кандидатите ще трябва да представят удостоверения за индустриална сигурност и разрешения за достъп до класифицирана информация на ниво най-малко „Поверително“.

За изграждането на комуникационни и информационни системи НАТО предвижда да похарчи близо 2 млрд. евро. Този ангажимент на Алианса беше потвърден и на срещата на върха в Уелс през есента.

Изграждането на подобна система започна в Румъния в края на 2014 година, като от страна на НАТО в технологии ще бъдат инвестирани 8.6 млн. евро. Т. нар. BRASS системи ще бъдат интегрирани в румънския военноморски комуникационен център, което цели постигането на съвместимост на силите от НАТО.
dir.bg
 


Сходни връзки

НАТО разполага комуникационен център във Варна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди