изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:16 EEST
„СЪС СЪКРАЩЕНИЯ НЕ СЕ РЕАЛИЗИРАТ ИКОНОМИИ”    
ИнтервютаТова заяви в отговор на питане на НДТ инж. Петър Калчев, който е новият – стар управител на ВиК – Добрич
В последния работен ден от февруари в късния следобед на сайта си Министерството на регионалното развитие публикува съобщение за смяната на управителя на ВиК – Добрич. „Инженер Петър Калчев е новият управител на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – гр. Добрич. Той е назначен на мястото на досегашния управител на дружеството инж. Димитър Радушев.



Инженер Петър Калчев е дългогодишен служител от системата на ВиК – Добрич, заемал е поста и познава в детайли работата на дружеството. Притежава професионален опит и експертиза за успешното преструктуриране на предприятието и за стабилизиране на неговото финансово състояние. Една от основните задачи на новия управител е оптимизиране на разходите на дружеството, неговото преструктуриране и подобряване на експлоатационното му състояние. Ръководството на Министерството на регионалното развитие и благоустройството изказва благодарност за съвместната работа с досегашния управител Димитър Радушев, но отчита, необходимостта от засилване на темпа на преструктуриране на ВиК-Добрич, с цел ограничаване на финансовите загуби на компанията” – гласи информацията.
За НДТ инж. Калчев сподели, че е приел да оглави отново фирмата, след като вече е подредил частния си бизнес и добави, че досега няколко пъти е отказвал предложения. На въпрос с какви идеи и намерения за стабилизиране отново се връща във ВиК, инж. Калчев заяви: „Смятам да извърша пълно преструктуриране на дружеството и стартът трябва да е летящ, защото няма време. Основно ще работя за реализиране на проекта за довеждане на вода до Добрич от язовир „Цонево”, като за това вече съм водил разговори с министерството и имам подкрепа. Когато имаш 90-100 помпени станци и помпи никога няма да има пари. Това е правено през 60-те години, когато всичко се е субсидирало от държавата и целта тогава е била да има вода във всеки дом, но днес ситуацията е друга”. Все още той не се е запознал със състоянието на дружеството към момента, но признава, че от странични наблюдения, които има е категоричен, че дружеството се нуждае от спешни оздравителни мерки. В отговор на питане дали ще извърши съкращения, инж. Калчев заяви: „Със съкращения не се реализират икономии. Аз съм правил четири съкращения, но опитът ми показва, че в такива ситуации си отиват знаещите и можещите. Целта ми е не да правя съкращения, а да оставя на работя кадри, които ще свършат работа”.
Петър Калчев по образование е ВиК инженер, завършил във ВИАС, днес Университет по архитектура, строителство и геодезия. Семеен с един син. Съпругата и синът му също са ВиК инженери. Има специализация по пречистване и отпадни води и с усмивка добавя, че за него и семейството му няма тайни по отношение на системата. Начело на ВиК – Добрич, бе в периода 1994-1997 година.
Инж. П. Калчев - в блиц-интервю за НДТ:

-    Политическо ли е назначаването Ви, инж. Калчев?
-    Не. Аз с политика не се занимавам. Подредил съм фирмата си и съм един от малкото, за които работата е удоволствие. Не завися финансово от това дали ще бъда на работа във ВиК или не.

-    Фирмата Ви – „Екофлуид”, е със сходен предмет на дейност. Не се ли притеснявате, че ще има хора, които ще Ви обвинят в конфликт на интереси?
-    Това изобщо не ме притеснява. Фирмата съм прехвърлил на името на съпругата си и като управител на дружеството съм длъжен да декларирам това обстоятелство, което и правя. Биха могли да ме обвинят в конфликт на интереси, ако възложа изпълнение на даден обект на фирмата си, което нямам намерение да правя.

-    Очаквате ли назначението Ви да предизвика съпротивата на колектива?
-    Не. Убеден съм, че няма да има никаква съпротива от страна на колектива. НДТ
 


Сходни връзки

„СЪС СЪКРАЩЕНИЯ НЕ СЕ РЕАЛИЗИРАТ ИКОНОМИИ” | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
„СЪС СЪКРАЩЕНИЯ НЕ СЕ РЕАЛИЗИРАТ ИКОНОМИИ”
Автор: Anonymous да 2015-03-04 @ 10:50 EET
Ще бъде интересно за обществеността на град Добрич, г- н Петър Калчев да обясни  как е "подредил" бизнеса на фирмата си "Екофлуид" и другите си фирми през последните две години, какви са взаимоотношенията им с банковите институции и лизинговите дружества, какви задължения имат,редовни  ли са или просрочени и кога е направено прехвърляне фирмите на сина и съпругата.Интересно - как след като си докарал до финансов колапс собствените си фирми ще оправяш финансовото състояние на държавната фирма "ВиК" - може би с преливане на средства от държавната в собствената фирма /познато упражнение/, която е с предмет на дейност  подобен на "ВиК"?Хубаво е да говори с цифри и факти, а не общи приказки, "че всичко му е ясно като специалист".

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди