изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 16:28 EEST
СТАВА ГОРЕЩО: Пентагонът разполага бригада в България и Румъния    
НовиниПлановете на САЩ да разположат няколко бронирани машини в страните от източния фланг на НАТО, включително и в България, вече започнаха да придобиват конкретни измерения. През следващите четири месеца командването на щатските сили в Европа възнамерява да разположи бригада в България и Румъния, пише "Сега".

Плановете са част от разширяването на щатския ангажимент към ученията "Атлантическа твърдост", е заявил командващият на 173-та въздушно преносима бригада полк. Майкъл Фостер, цитиран от "Спутник".

"България и Румъния са двете страни, където имаме готовност за дислоциране", казва Фостер в Центъра за международни стратегически изследвания във Вашингтон. "Атлантическа твърдост" стартира през април миналата година в трите балтийски държави - Естония, Латвия и Литва, както и в Полша, за да демонстрира ангажираността на САЩ към НАТО след началото на конфликта в Украйна. За участието си в ученията в Румъния и България САЩ ще увеличат контингента си от сегашните 900 военнослужещи на 1900. Освен това парашутисти от американско военно подразделение в Италия ще извършат скокове в двете държави.

По думите на полк. Фостер до края на лятото ще има изградена структура с команден център и батальони. Също така се предвижда създаване на смесени формирования заедно с българските и румънските военни. Мислете за "Атлантическа твърдост" като за непрекъсната целогодишна поредица от учения от Естония до България", коментира ген. Фредерик "Бен" Ходжис, командващ на американските Сухопътни войски в Европа, цитиран от armytimes.com.

Именно генералът за първи път съобщи за намеренията на щатската армия да изпрати бронирани машини у нас, което вкара българските власти в обяснителен режим. Според военния министър Николай Ненчев става дума за до 17 танка.

Американската армия разширява ученията "Атлантическа твърдост", "за да се чувстват съюзниците ни сигурни", каза още генералът. Според него "руснаците незаконно са анексирали Крим и сега те работят, за да внесат разцепление в НАТО, използвайки всички аспекти на националната мощ", добавя Ходжис. "Сигурен съм, че тяхната цел №1 е да разрушат съюза, да вбият клин между САЩ и Европа, а след това, ако могат, да разделят Европа на различни части. Ако страните членки не отговорят съгласно член 5, тогава наистина ще се създаде сериозна пукнатина в алианса с всички произтичащи оттук последици", заявява още генералът.
https://www.facebook.com
 


Сходни връзки

СТАВА ГОРЕЩО: Пентагонът разполага бригада в България и Румъния | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди