изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:50 EEST
Бойко Борисов прие оставката на Вучков    
Новини Премиерът е приел оставката на вътрешния министър Веселин Вучков. Това е станало на Министерския съвет. Вучков е обявил театрално, че напуска по време на правителственото заседание, а Бойко Борисов е приел.

Премиерът Борисов е разговарял с Вучков като е изтъкнал становището и е подчертал за смяната на шефа на ДАНС и главния секретар, че не е уместно да се сменят хора на ключови постове точно в момент, когато в България идва на посещение шефът на ФБР.

Днес министърът на вътрешните работи Веселин Вучков трябваше да внесе за обсъждане на правителственото заседание няколко кандидатури за главен секретар на ведомството. Той обяви намерението си преди по-малко от седмица, без да посочи конкретните кандидатури.  http://www.blitz.bg

Кой е Веселин Вучков /ГЕРБ/?

Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско.

През 1994 г. завършва Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски”. През 1994 г. е стажант-съдия към Софийски окръжен съд, след което работи като следовател. През месец януари 2003 г. защитава публично дисертационен труд на тема „Предмет и тежест на доказване в наказателното производство”, в резултат на което му е присъдена образователната и научна степен „доктор по право”. От 2010 г. е доцент по наказателен процес с хабилитационен труд „Доказателствени средства в наказателното производство (същност и видове)”.

Бил е следовател в столичното следствие (1994-1996), после асистент и старши асистент по наказателноправни науки в Академията на МВР (1996-2001), главен асистент (2001-2009). Преподавал е и в Пловдивски университет, Югозападен университет-Благоевград, Стопанска академия-Свищов, Варненски технически университет и др.

Посещавал курсове за квалификация в Испания, Унгария, Германия, Холандия, САЩ и др. Автор е на редица научни и публицистични трудове.

На 31 юли 2009 г. е назначен за заместник-министър на вътрешните работи в 87-то правителство на България. На 13 март 2013 г. подава оставка.


 


Сходни връзки

Бойко Борисов прие оставката на Вучков | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди