изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:57 EET
16 ЖАЛБИ В ЗДРАВНАТА КАСА ЗА ГОДИНА    
Здраве16 жалби срещу различни изпълнители на медицинска помощ са подадени през 2014 година в Регионалната здравно-осигурителна каса в Добрич.

Сред тях се отличават следните оплаквания: срещу болница за взети суми, в последствие пациентът се оказва неосигурен; отказан преглед под предлог, че лицето няма право втори път на преглед за същия проблем; срещу аптека за отказа да обслужи пациент с рецептурна книжка /установено е нарушение и е наложена санкция финансова неустойка на аптеката/; вписани в личното досие на пациент профилактични прегледи, които реално не са извършени /след проверка е установено нарушение - иззети са от ОПЛ неправомерно взетите суми/. Пациенти са се жалвали и заради некоректно отношение от страна на личен лекар; неправомерно заплатена такса за манипулация; забавена епикриза след изписване от болница.
От началото на 2015 г. до момента в деловодството на РЗОК са постъпили 5 жалби, които касаят неправомерно искани суми за медицински услуги, недостатъчно внимание от страна на лекуващия лекар, неправомерно включване на пациент в листата на общопрактикуващ лекар.
От април 2013 г. до сега са издадени 685 универсални кодове за достъп до интегрираната информационна система на НЗОК /УКД/. За първите два месеца на тази година 13 здравноосигурени лица са взели своя уникален код за достъп. НДТ
 


Сходни връзки

16 ЖАЛБИ В ЗДРАВНАТА КАСА ЗА ГОДИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди