изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:49 EEST
АННА АЛЕКСАНДРОВА ОГЛАВИ РАЙОННИЯ СЪД В ДОБРИЧ    
Ред и сигурностИзбран е нов административен ръководител на съда в Каварна, предстои избор и за Балчик

Висшият съдебен съвет избра вчера с 16 гласа „за“, 0 „против“ и 3 „въздържал се“ Анна Александрова за председател на Районен съд – гр. Добрич. Другият кандидат Павлина Паскалева, съдия в Районен съд - Добрич получи 2 гласа „за“, 8 „против“ и 9 „въздържал се“.
Третият кандидат - Петър Монев, който е зам.- председател на съда, се е отказал от участие по лични причини.
Съдия Анна Александрова има почти 15 години юридически стаж, от които над тринадесет като съдия в Районен съд - Добрич. В периода от 2004 г. до 2009 г. е била заместник-председател на съда.
В Концепцията си за стратегическо управление на Районен съд – Добрич Анна Александрова акцентира върху подобряване качеството и бързината на работа; гарантиране на равни права и достъп до правосъдие; повишаване на доверието в съда и възприемането му като истински независима и прозрачна, работеща за утвърждаване върховенството на закона институция.
Сред предложените мерки за постигане на целите са установяване на Общото събрание на съдиите като основна форма за обсъждане на управленски решения и организационни промени, за анализ и обобщаване практиката на съда; техническо обезпечаване на процеса по съставяне на пълни електронни досиета на делата; осигуряване на софтуер за синтез на речта, който ще позволи на хората със зрителни и звукови увреждания, на възрастни и неграмотни хора, да се запознават със съдебни документи в звуков вариант. Предвижда се изработване на актуален писмен наръчник на връчителя на съдебни книжа за разясняване на процедурите, ще се работи за популяризиране на възможностите за извънсъдебни техники за решаване на спорове сред обществеността, включително чрез провеждане на работни срещи с медиатори.
В Концепцията е заложено изработване на медийна стратегия и спазване на стриктна финансова дисциплина с максимално оптимизиране на всички възможни разходи.
Висшият съдебен съвет с 16 гласа „за”, 0 „против” и 0 „въздържал се” е избрал съдия Димитър Димитров за административен ръководител – председател на Районен съд гр. Каварна. Той има над 15 години юридически стаж в органите на съдебната власт като следовател и съдия. С решение на ВСС по протокол №44/12.11.2009 г. е повишен в ранг „съдия в АС”. Към момента работи като съдия в Районен съд - гр. Каварна.  В Концепцията си за стратегическо управление на Районен съд - гр. Каварна Димитър Димитров е посочил, че мотивите му да се кандидатира за длъжността административен ръководител са желанието му да запази добрите практики в административното управление на съда и добрата атмосфера на работа, както и стремежът му да работи за тяхното надграждане.
Целите, мерките и дейностите, които съдия Димитров е посочил, са обединени от стремежа му съдът да продължи да работи в условия на максимална публичност и прозрачност, да се развива по начин, отговарящ на високите изисквания на обществото за ефективно, качествено и предвидимо правосъдие, за модерно и високотехнологично обезпечаване на достъпа до дела и достъпа до съдебна информация, за гарантиране принципите на равенство, справедливост и безпристрастност в процеса.
Предстои избор на председател и на съда в Балчик. Там единственият кандидат е Ивелина Димитрова Велчева, която изпълнява функциите на адм.ръководител. Събеседването ще е на 2 април. НДТ
 


Сходни връзки

АННА АЛЕКСАНДРОВА ОГЛАВИ РАЙОННИЯ СЪД В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди