изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:32 EEST
300 ДЪРВЕТА ЩЕ БЪДАТ ЗАСАДЕНИ В ДОБРИЧ    
ЕкологияКрай река Добричка ще бъдат засадени 300 дръвчета по проект „Природата около нас”. Проектът се реализира с подкрепата на Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния-България. За предстоящото залесяване общинската управа е обявила обществена поръчка.

За града естественият „зелен коридор” следва течението на река Добричка, която преминава през целия град в направление от юг на север. В значителна част от урбанизираната градска зона речното корито е изгубило своя естествен облик и растителността не е запазена,  и там трябва да се осъществи залесяването, обясниха от общинската администрация.
Препоръчителни видове са цер, летен дъб, благун, планински ясен, явор, шестил, дребнолист бряст, дребнолистна липа, мъждрян, черен бор.
Избраният изпълнител преди подписване на договора трябва да представи  сертификати за произход на дърветата, които ще бъдат засадени. Той трябва да поддържа засадената растителност и обработва площите през целия гаранционен срок. През това време е длъжен да окопава два пъти месечно и да полива дървесната растителност минимум веднъж седмично.
В рамките на проекта „Природата около нас” ще бъде картографирано биоразнообразието и особено защитените видове в пограничната зона Констанца-Добрич. С част от финансирането ще се проведат обучения за ученици и преподаватели от българската и румънската общини. НДТ


 


Сходни връзки

300 ДЪРВЕТА ЩЕ БЪДАТ ЗАСАДЕНИ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди