изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:49 EEST
Експерт: Убийството на Немцов се нарежда до сваления Боинг    
Коментари Покушението е много изгодно за САЩ, поръчителят може да е един и същ

Смъртта на Борис Немцов изигра същата карта, както и свалянето на малайзийския Боинг в небето над Източна Украйна, смята главният редактор на списание „Националная оборона“ Игор Коротченко. По думите му, тези резонансни престъпления се нареждат едно до друго и има вероятност поръчителят им да е един и същ. Има няколко версии за убийството, но, независимо от това, коя е вярната, политическата изгода от престъплението ще получи ръководството на САЩ. „За бенефициенти на убийството на Немцов могат да бъдат назовани още сега – преди всичко това са САЩ“, убеден е Коротченко. „Дали САЩ са били непосредствено въвлечени в тази ситуация, планирали ли са я, или просто са се постарали да се възползват от плодовете на убийството, това ще покаже следствието“, добавя той.

Военният експерт е на мнение, че убийството на Борис Немцов е сложна маневра, която решава цяла редица от съществуващи задачи против Русия. Първо, дискредитира се действащата власт, защото убийството на Немцов се случи до стените на Кремъл. Второ, води до радикализация на несистемните опозиционни сили, планирани митинга. Коротченко казва, че, вероятно, организаторите са искали да направят от политика жертва, за да провокират хората към необмислени противоконституционни действия по време на митинга.

Трето, възможен е вариант, убийството на Борис Немцов да е било поръчано, за да се сблъска Кавказ с Москва и да се извлекат максимални политически дивиденти. Експертът смята, че основен в делото за убийството на Немцов остава въпросът за организаторите на престъплението, за хората, които са го финансирали.

„Специалните служба на Украйна, Съветът за сигурност на Украйна и вътрешното министерство са могли да поръчат даденото убийство или да намерят конкретните изпълнители. Борис Немцов бе много тясно свързан с ръководството на Украйна, той бе своеобразен „емисар на евромайдана“ в Москва. Има вероятност киевските власти да са финансирали частично дейността на несистемната опозиция и на тях да им е нужен човек, през който да преминават определени суми в кеш“, предполага журналистът.

Военният експерт смята, че ако се допусне версията за това, че Борис Немцов е изиграл ролята на „сенчест касиер“, един от мотивите на престъплението може да е станало преразпределението на финансовите потоци или кражбата на налична валута. Финансовите потоци се придвижват по различни канали – украински, западен, казва Коротченко. В този случай, разследването на паричните схеми, свързани с незаконното финансиране на една или друга опозиционна структура, също е въпрос, с който трябва да се заеме разследването.

„Също не трябва да се забравя, че уахабитите противници на Кадиров воюваха в редиците на киевските силоваци срещу опълчението в Донбас. Във всеки случай, разследването на украинската следа що се отнася до поръчителите и финансирането на даденото престъпление ще е една от задачите на следствието“, коментира Коротченко.

ВИДЕО може да гледате тук: lifenews.ru/news/150919
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Експерт: Убийството на Немцов се нарежда до сваления Боинг | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди