изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 12:58 EEST
Руски изтребители пак са взели на прицел кораби на НАТО в Черно море    
Новини Шест кораба на НАТО, които навлязоха в Черно море в опит да провокират Русия и да демонстрират решителност и сила, предизвикаха незабавна ответна реакция от руските ВВС, съобщава TVN24.pl с позоваване на информационния портал Sputniknews.com. Информацията гласи, че руски изтребители Су-24 и Су-30 в хода на тренировъчни полети са взели за мишени кораби на НАТО, които понастоящем се намират в Черно море.

„Изтребители Су-30 и бомбардировачи Су-24, базирани в Крим, на 3 март проведоха имитация на атака над американския крайцер USS Vicksburg и турската фрегата Turgut Reis. Целта на учението беше проверка на механизмите „за преодоляване на ПВО" на крайцера и фрегатата, тоест максимално приближаване до съдовете за ефективна атака", пише Wprost, като се позовава на Ройтерс.

Мнимата „атака" на руските изтребители срещу американския крайцер и турската фрегата са предизвикали паника сред екипажите на двата бойни плавателни съда, отбелязва агенцията като припомня случая от април 2014 година, когато когато руски Су-24 прелетя над US миноносеца „Доналд Кук", имитирайки атака.

Корабите от състава на Втората постоянна военноморска група патрулни кораби на НАТО (SNMG 2), тряваше да акостират на 7 март, на Морска гара Варна, но не успяха заради лошото време.

Командир на групата контраадмирал е Брад Уилямсън от ВМС на САЩ.

В съвместното учение от типа PASSEX на корабите от SNMG 2, което ще се проведе на 9 март, от българска страна ще участва фрегатата „Дръзки” от състава на Военноморска база – ВМС.

"Всички маневри на корабите на НАТО се контролират от съответните руски сили и средства", съобщи Интерфакс, като се позовава на изявление на военно дипломатически източник при навлизането на флотилията на Алианса в Черно море.  http://www.blitz.bg/
 


Сходни връзки

Руски изтребители пак са взели на прицел кораби на НАТО в Черно море | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди