изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:03 EEST
БЕРОЕ С ИСТОРИЧЕСКА ПОБЕДА НАД ЦСКА    
СпортОтборът на ЦСКА допусна домакинска загуба с 0:1 от Берое в мач от 21-ия кръг на "А" група. Единственото попадение в срещата реализира Аласан Н'Дайе. Халфът се възползва от центриране от пряк свободен удар и отблизо с глава опъна мрежата. Победата на Берое е историческа. В своята история тимът от Стара Загора нямаше успех над ЦСКА на стадион "Българска армия". Освен това Берое и на теория си осигури място в първата шестица.

На заснежения терен двата тима заложиха на борбата, центриранията и дългите подавания. В началните минути "червените" натиснаха своя опонент и създадоха няколко опасности. При една от тях Венцислав Василев отправи силен удар, но за късмет на гостите топката попадна в тялото на Благой Макенджиев. Берое отговори с две остри атаки, в които дейно участие взе Жуниор Мапуку. Нападателят пробва да изненада Якуб Дивиш с изстрел до диагонала, но стражът внимаваше и спаси. Като цяло през първото полувреме "армейците" бяха по-активни, но гостите се бранеха добре. Макар че ЦСКА атакуваше по-често, Берое създаде единственото чисто голово положение. След грешка в отбраната Керкар излезе сам срещу Дивиш, но не успя да намери целта.

Втората част стартира с инфарктна ситуация пред вратата на гостите. В 59-ата минута ЦСКА създаде първото си чисто положение. Венцислав Василев подаде към Милисавлевич в наказателното поле, който бе непокрит. Сърбинът шутира, без да обработва топката, но не уцели очертанията на вратата. Пет минути по-късно най-активният играч в редиците на гостуващия тим – Мапуку, застраши Дивиш. Таранът преодоля отбранителния вал на "червените" и стреля, но стражът на домакините се разтегна максимално и спаси. Така се стигна до 74-ата минута, когато падна единственото попадение в срещата – халфът Аласан Н'Дайе се възползва от центриране от пряк свободен удар и отблизо с глава опъна мрежата – 1:0 за Берое. В 85-ата минута Стефан Никулич пропиля идеален шанс да се превърне в герой, като изпусна дузпа. Тони Силва бе съборен в наказателното поле от Макенджиев и главният рефер Таско Тасков отсъди най-тежкото наказание. Зад топката застана новото попълнение на тима, но стражът на гостите успя да избие удара на тарана на "армейците".

В самия край на срещата Александър Тунчев можеше да донесе една точка на своя тим, ако бе насочил кълбото с глава в мрежата, след като бе оставен непокрит на няколко метра от голлинията.

 


Сходни връзки

БЕРОЕ С ИСТОРИЧЕСКА ПОБЕДА НАД ЦСКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди