изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:40 EEST
РОБОТИ ПРАВЯТ ДОСТЪПНИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИТЕ НА „ДВОРЕЦА“ ЗА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ    
НовиниЗабележителностите на държавния културен институт „Двореца“ в Балчик стават достъпни за хората с увреждания, благодарение на съвременни технологии. Със собствени средства на културния център е закупен верижен робот. Той е пригоден за придвижване на хора в инвалидни колички за прави стълби.

Това ще позволи те да имат пълен достъп до бившата резиденция на кралица Мария „Тихото гнездо“. Там е музеят, който съхранява предмети и експонати от времето на кралицата, а в част от залите са разположени колекция от икони с образи, рисувани от зографи и  възрожденски майстори през ХVІІ и XVIII век, както и археологически находки от района на Балчишкия залив. Там е галерия “Тихото гнездо”, където се провеждат множество изложби, както и новата арт галерия, която ще е специализирана за представяне на скулптурни творби, пластики и произведения на приложното изкуство.
Държавният културен институт кандидатства с проект пред Агенцията за хората с уврежданията за закупуване на съоръжения, с които инфраструктурата на целия архитектурно-парков комплекс ще бъде достъпна, включително извитите и тесни стълбища. При това по никакъв начин няма да се нарушава целостта на архитектурата и природата на това забележително място.
Всички съоръжения са с необходимите сертификати за съответствие с европейските и световни стандарти. 
Архитектурно-парковият комплекс "Двореца" е сред 100-те национални туристически обекта в България. НДТ
 


Сходни връзки

РОБОТИ ПРАВЯТ ДОСТЪПНИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИТЕ НА „ДВОРЕЦА“ ЗА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди