изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:34 EEST
Заподозрени в убийството на Немцов седем години тероризирали село край Москва (ВИДЕО)    
По света Телевизионен репортаж на руски журналисти от Вести.ру показа нови подробности за участниците в убийството на Борис Немцов. Оказва се, че двама от главните заподозрени – братята Анзор и Шадид Губашеви живеели под наем край Москва в село Козино и седем години държали хората в страх. Те подавали многобройни жалби, но полицията не им обърнала внимание.В репортажа журналистът Максим Мовчан прави опит да разговаря с капитана от полицията Алексей Панин, в чийто район е село Козино. Той категорично отказва да отговори на зададените му неудобни въпроси. Накрая пали двигателя на колата, затръшва вратата и изчезва от погледите. После дълго лъкатуши из улиците на районното градче, докато успява да се отскубне от журналистите.

Наетата къща от Губашеви принадлежи на Надежда Руненкова и на нейния доведен брат Александър. „Непрекъснати заплахи за физическа разправа! Писах до участъковия полицай, но той каза че всичко това са глупости. Повярва повече на тях, отколкото на мен” – казва Александър.

Телевизионният канал получава едно от многобройните заявления на Руненков до полицията. В него разказва как един от братята разбил заключената врата, за да влезе в къщата. Полицаят Панин не обърнал внимание и на този сигнал.

Надежда Руненкова, работеща като екскурзовод, поискала полицейска проверка. Полицията отговорила, че всичко е нормално.

Техните съседи твърдят, че дошлите от Ингушетия седем години държали околните в страх, държали се агресивно и постоянно задиряли девойките по най-нахален начин. Често ходели в гората и стреляли с различни оръжия, като най-вероятно тренирали.

Официално Анзор Губашев работел като охранител в супермаркет край Москва. Предполага се, че именно Анзор е откарал със своята кола Дадаев от мястото на убийството. Брат му Шадид бил шофьор на „КамАЗ”. Известно е, че Шадид много години се срещал с девойка, на която по неизвестни причини прехвърлил всичките си коли и дори „КамАЗ”. Сега момичето почти не се появявало.

Руската полиция е известна като корумпирана, мързелива и незаинтересована. В случая тя е имала шанса да попадне на бъдещите убийци и дори да вземе превантивни мерки. Това не е станало.

Петимата заподозрени с безпрецедентни мерки за сигурност бяха изправени пред съда. Главният от тях Заур Дадаев е бивш заместник-командир на 141-и специален моторизиран полк от вътрешни войски на МВР „Север”. Предполага се, че именно той е стрелял в Борис Немцов.

По време на съдебното заседание не криел лицето си и в клетката п роизнесъл единствено фразата „Аз обичам пророка Мохамед!”.
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Заподозрени в убийството на Немцов седем години тероризирали село край Москва (ВИДЕО) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди