изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:41 EEST
Пети ден 40 човека са блокирани от снега в Белмекен, стотици села в Смолянско и Кърджалийско остават без ток    
Новини

Пети ден 40 човека са блокирани в спортната база в Белмекен. „Имаме храна, има ток и комуникации. Единственото, което ни притеснява, че сме блокирани и не можем да си тръгнем”, каза пред Нова телевизия Стефан Драганов, който е един от блокираните в базата. Роторна машина се опитва да разчисти снега, за да се отвори пътя до хората. „Надяваме се до довечера пътят да е пробит”, каза Драганов.



Все още стотици села в Смолянско и Кърджалийско са без ток. И днес екипи на електроразпределителните дружества продължават работата си по възстановяване на електрозахранването и отстраняването на паднали дървета, съобщава TV 7.

"Остава бедственото положение както в област Смолян, така и в област Кърджали", каза инж. Лазар Лазаров, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура".

Продължава и разчиствaнето на пътищата. Достъпът до много села в близост до Мадан и Рудозем е труден, на места почти непроходим. Няма хляб и вода, нарушени все още са мобилните комуникации. Във Велинград вече има ток, но над 50 селища все още са без електрозахранване.

Пътят между Кърджали и Асеновград вече е отворен за движение. Продължава бедственото положение в Пазарджишка област. „Голяма част от пътищата първи, втори и трети клас са отворени. Остават единични пътища от третокласната пътна мрежа, които през днешния ден също ще бъдат и след това хвърляме всички сили за пробиването на пътищата по общинската пътна мрежа до всяко населено място”, заяви той и добави, че горе-долу се върви по план с почистването на пътищата .

„Пътят до Мадан и до Ардино е бил почистен. Пътищата още на 7-ми март бяха отворени за леки автомобили с вериги. Имаше ограничения, специализираната техника преминаваше безпрепятствено. Пътищата бяха затворени единствено за товарните автомобили”, обясни инж. Лазаров. По думите му, роторните машини вече се концентрират над единични третокласни пътища, които трябва да бъдат пробити и да бъдат пуснати за движение. „Единственият проблем са тези паднали дървета, тъй като части от тях попадат в роторите на машините и трябва да спрат заради аварии, да се отремонтират и да се отстранят”, каза още той.

Според инж. Лазаров има опасност от наводняване на пътища, заради реките, излезли от коритата си. „Има третокласни пътища, особено в района на Хасково, които са залети и са затворени за движение”, заяви той.

„Опасност от свлачища има основно на пътя Кричим-Девин, Батак-Доспат и Асеновград-Чепеларе, отново имахме свличане на земна и скална маса. При всички пътища, които минават през планинските проходи има такава опасност”, обясни инж. Лазаров.

http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Пети ден 40 човека са блокирани от снега в Белмекен, стотици села в Смолянско и Кърджалийско остават без ток | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди