изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2023-09-27 @ 08:46 EEST
ЩЕ КОМПЕНСИРАТ ЗА СЕЛСКОСТОПАНСКИ ЖИВОТНИ И УНИЩОЖЕНИ ПЧЕЛНИ КОШЕРИ    
ЗемеделиеОт 23 март 2015 година ще започне прием на заявления за държавна помощ по Схемата за компенсиране на материални щети по загинали селскостопански животни и унищожени пчелни кошери в резултат на природни бедствия, настъпили през 2014 г. Компенсациите ще бъдат предоставяни на малки и средни предприятия, както и физически лица, които са регистрирани като земеделски стопани.

Природните бедствия, за които ще се получава подпомагане са свлачища и наводнения,  земетресения, горски пожари, ураганни ветрове, както и за др. събития възникнали по естествен път.
Компенсациите се определят на база средни пазарни цени в зависимост от категорията и вида на животните за съответната календарна година. Кандидатите следва да притежават констативен протокол за нанесените щети от областните дирекции по земеделие към Министерство на земеделието и храните.
Крайният срок за кандидатстване по схемата е до изчерпване на финансовия ресурс от 200 000,00 лв. или до 9 април, като срокът за изплащане на средствата е до 24 април 2015 г. Заявления за подпомагане ще се приемат в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие“, по постоянен адрес или по седалище на кандидата.
Повече информация за помощта, както и указанията за кандидатстване, са публикувани на интернет страницата на ДФ „Земеделие“, рубрика „Държавни помощи/ Схеми по Регламент (ЕС) 702/2014.


 


Сходни връзки

ЩЕ КОМПЕНСИРАТ ЗА СЕЛСКОСТОПАНСКИ ЖИВОТНИ И УНИЩОЖЕНИ ПЧЕЛНИ КОШЕРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2023 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди