изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2023-10-05 @ 07:28 EEST
ОТНОВО ЩЕ СЕ ПРИЛАГА СХЕМАТА ЗА ЧАСТНО СКЛАДИРАНЕ НА СВИНСКО МЕСО    
ЗемеделиеЗа трети път ще се прилага Схемата за частно складиране на свинско месо у нас. Целта е да се регулират средните пазарни цени на свинско месо в Европейския съюз, като се възстановява пазарното равновесие чрез временно изтегляне на месото от пазара. По нея ще се подпомага частното складиране на прясно охладено свинско месо, което досега не е било складирано.

По Схемата за финансовата помощ могат да кандидатстват физически и юридически лица, които разполагат с подходящ склад за продължително съхранение на месото. Други изисквания към кандидатите е да са с регистрация по ДДС на територията на Европейския съюз и да имат възможност за доказване на собственост върху продуктите, заявени за частно складиране. Финансовата помощ, която ще получи бенефициентът, зависи от вида на продуктите и времето, за което са складирани. Помощта е в размер от 210 до 305 евро на тон.  Количествата, за които ще се получава подпомагане, са от поне 10 тона за обезкостено свинско месо и минимум 15 тона продукти като бутове, плешки, котлети и др. Допустимият период за складиране на свинското месо и останалите продукти е 90, 120 или 150 дни.
Кандидатите могат да разберат дали са одобрени по схемата за частно складиране на свинско месо още на 5-тия работен ден, след деня, в който са подали заявление. Одобрените кандидати след сключване на договор за подпомагане с Държавен фонд „Земеделие“- Разплащателна агенция, разполагат с 28 дни за поставяне на месото в склад.
Заявленията за изплащане на помощта по Схемата се подават в срок до 3 месеца след изтичането на договора за складиране на свинското месо и продукти. Средствата се изплащат до 120 дни след подаването на заявка за плащане, при условие че бенефициентът е изпълнил всички задължения по договора и му е извършена крайна проверка от ДФ „Земеделие”. НДТ


 


Сходни връзки

ОТНОВО ЩЕ СЕ ПРИЛАГА СХЕМАТА ЗА ЧАСТНО СКЛАДИРАНЕ НА СВИНСКО МЕСО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2023 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди