изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:57 EET
Двама младежи убити в БМВ, линейка с оцелял катастрофира в София (Обзор)    
Новини26-годишен младеж и 18-годишно момиче загинаха при катастрофа днес сутринта край софийското село Войняговци, съобщиха от МВР. Техен спътник на 19 г. бе тежко ранен и на път за болницата катастрофирал за втори път, но в София.

Около 8,50 ч вчера БМВ-то излиза от пътя във Войняговци и се удря в дърво. На място умират шофьорът и момичето, което се возило на предната седалка. Предполага се, че причината за катастрофата е превишена скорост.

Лекарският екип, който пристигнал да помогне, само констатирал смъртта на двамата младежи. Раненият им спътник бил качен в линейката с тежки травми по цялото тяло. На път за болницата колата с пациента катастрофирала на кръстовището на бул. “Сливница” и “Опълченска”.

Червен форд се е ударил странично в линейката, като не се е съобразил с включените звуков сигнал и светлини. Две коли на Бърза помощ пристигнали на мястото на втората катастрофа, която 19-годишният пострадал преживял в рамките на около половин час. Той е откаран в “Пирогов”, а медицинският екип във ВМА. По-късно през деня се наложило линейка да отиде във Войняговци заради майката на починалото в БМВ-то момиче, която изпаднала в шок след вестта за смъртта на дъщеря си.

“Младежът от линейката има съчетана травма на главата, гръдния кош и корема. Водеща е коремната травма”, съобщи дежурният шеф на екип на спешния хирургичен кабинет д-р Сергей Илиев. Пациентът има разкъсване на черния дроб и кръвоизлив в корема, отлепване на жлъчния мехур в резултат на удара, хематом, 2 счупени ребра и контузия на белия дроб, счупване на долната челюст и кръвоизлив в мозъка. Опериран е веднага заради травмата на черния дроб, отстранен е жлъчният мехур. Той е в реанимацията на апаратно обдишване.

Шофьорът на линейката, мъж на 61 г., е с леки контузии по носа и лицето и изкълчена дясна раменна става, казаха от ВМА. 66-годишният лекар е с мозъчно сътресение и контузия на дясната тазобедрена става. Двамата са изписани за домашно лечение.

http://www.24chasa.bg

 


Сходни връзки

Двама младежи убити в БМВ, линейка с оцелял катастрофира в София (Обзор) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди