изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 22:30 EEST
МЪГЛА В ЕС: Ако Гърция излезе, следващите са Испания и Италия    
Европейски съюз

Ако Гърция излезе от Еврозоната, следващите ще са Испания и Италия, заяви гръцкият министър на отбраната Панос Каменос. "На Гърция не се дава възможност да излезе от Еврозоната. Това е незаконно. Ако ние излезем, то следващите ще бъдат Испания и Италия.



На следващ етап това ще стори и Германия. Ето защо трябва да намерим път, за да останем в Еврозоната, но този път не трябва да заставя гърците постоянно да плащат", заяви Каменос, лидер на малката дясна Независима партия, коалиционен партньор на управляващата левица СИРИЗА.

"Що се отнася до т.нар. програми за помощи, то обикновените гърци нямат достъп до тези пари. В почти пълния си обем средствата постъпват в банките. Хората са без работа, а цените продължават да растат", отбелязва Каменос. "Загубихме крупни суми в резултат на санкциите на ЕС срещу Русия, за където изнасяме почти 70% от селскостопанската ни продукция. Туризмът е жизнено важен за Гърция, а 25% от туристите са руснаци".

"Евросъюзът е длъжен да ни заплати компенсации за тези колосални загуби вследствие санкциите срещу Русия. В противен случай ние не нито искаме, нито можем да си позволим да участваме в санкциите, които съсипват нашата икономика", казва в заключение Каменос, който ден по-рано заплаши, че че ще освободи "вълна от икономически мигранти и джихадисти", с които ще наводни Европа, ако Еврозоната не оттегли наложените изисквания за икономии на Атина. /   bgnes.com
 


Сходни връзки

МЪГЛА В ЕС: Ако Гърция излезе, следващите са Испания и Италия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди