изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 13:04 EEST
Разбилият се край Белград хеликоптер бил напълно изправен    
По светаВоенният хеликоптер Ми-17, който падна в района на Сурчин край Белград, преди да се отправи на полет бе технически напълно изправен, заяви на пресконференция командирът на 204-а авиационна бригада бригадният генерал Предраг Бандич.

Според него метеорологичната ситуация не е била критична, макар и сложна, но пилоти с такъв опит и качество на оборудването са можели да се справят. "Ако условията бяха неблагоприятни, ние нямаше да ги изпратим с подобна задача", цитира ТАСС изявлението на Бандич, който подчерта, че лично е издал заповедта за полета.

Началникът на генералния щаб на сръбската армия Любиша Дикович съобщи, че по негова заповед са сформирани две комисии, които до 30 март трябва да изяснят причините за аварията. На борда на машината имаше седем души – 4-членен екипаж, бебе с дихателни проблеми и двама души съпровождащи го медицински персонал. Хеликоптерът рухна на километър от пистата за приземяване на белградското летище "Никола Тесла".

Хеликоптерът е бил управлявал от един от най-добрите екипажи на сръбската армия, не веднъж участвал в спасителни операции при наводнения, пожари и бури.
bgnes.com
 


Сходни връзки

Разбилият се край Белград хеликоптер бил напълно изправен | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди