изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-11-26 @ 00:40 EET
Застрахователят Георги Бакалов: При разследването смъртта на Валя се търсят само доказателства, че тя се е самоубила!    
Интервюта Приятелят й Валентин е изключително противоречива фигура – предоставя достатъчно основания да бъде следен под лупа

Бургаският прокурор Димо Маджаров поиска за трети път удължаване срока на разследването смъртта на 25-годишната Валентина Иванова с още два месеца. Той е наблюдаващ разследването на гибелта на младата медицинска сестра от бургаския квартал Лозово, която изчезна мистериозно през нощта на 15 април м.г., а морето изхвърли трупа й месец по-късно - на 19 май. Според прокуратурата удължаването се налагало заради неразпитан свидетел по делото, който живее във вътрешността на страната. Той все още не бил издирен и не е изключено да се укрива умишлено. Разследването за мистериозната смърт на Валя вече бе удължавано на два пъти и трябваше да приключи на 19 февруари т.г. „За да се случи това, трябва да сме извършили всички необходими действия. Разпитани са няколко свидетели по настояване на майката на Валя, остава още един”, уточни Димо Маджаров.
Още в самото си начало разследването на смъртта на Валя събуди подозрение в обществото заради факта, че от полицията веднага заявиха, че става дума за самоубийство. От прокуратурата обаче настояха да се проверят всички факти. След това бе уволнен и шефът на МВР-Бургас Милен Димитров, а никой не каза дали тази мярка е свързана със случая. Смени се и екипът, който разследва смъртта на красивата млада жена. Хората по форумите не спират да нападат гаджето на бургаската красавица Валентин Георгиев, който е ченге, но колегите му и прокурорите са категорични, че той само е помагал на работата им.

Един от първите, който открито изрази съмненията си относно обективността на разследващите, беше бургазлията Георги Бакалов. Докато живее в Германия, той работи като окръжен ръководител в голям застрахователен холдинг и след две години задочно обучение в Хамбург получава званието „Застрахователен експерт”. Завръща се в родината си през 1999 г. и два месеца по-късно основава „Съюз на застрахованите в България”, чиято заслуга е спечелването (декември 2007 г. и януари 2008 г.) на първите три съдебни иска в полза на колективните интереси на потребителите. Ето какво разкри пред репортера на „ШОУ“ Бакалов за разследването на смъртта на медицинската сестра Валентина Иванова. Като застрахователен експерт, той се ръководи от правилото, че когато се касае за човешки живот, застрахователите трябва да предприемат независимо разследване с цел установяване на достоверността и правната стойност на обявените обстоятелства и факти.- Казахте, че сте забелязали разминавания в информацията по случая „Валя“. Какви по-точно?
- От самото обявяване на „събитието” нямах причина да вярвам в каквото и да е, тъй като, от погледа на един застраховател, не беше налице никакво събитие! Реално допреди обяд на 17 април никой нищо не знаеше – с изключение на стоматолога д-р Илиев, при когото Валентина работи, полицая Валентин Георгиев и полицията – все едно, дали е 2-ро РУП-Бургас или ОД на МВР. Дори бащата на Валя - Иван Иванов, разбира едва преди обяд на 17 април (когато е бил разпитван от полицията ), че дъщеря му се издирва!

Шокиращо в самото начало беше, че е обявена за „изчезнала” млада жена, само защото до към обяд на 16 април не се е явила на работа. Към момента на обявеното „изчезване” никой не е знаел дали Валя е пренощувала у дома си, или е била на парти или на среща в предходната нощ. Обявена е за „изчезнала” от Валентин веднага след като е разбрал, че Валя не е отишла на работа. Валентин е подал неоснователен и подвеждащ сигнал в полицията за изчезнало лице. Полицията е приела неправомерно сигнала за „изчезване”, защото не са били налице никакви основания да се счита едно лице за „изчезнало”, преди да са изминали поне 24 часа от последното му публично присъствие.

- Какво друго от разследването ви привлече вниманието?
- Трите различни съобщения за посоката, в която е тръгнала Валя след 00.45 часа на 16 април, и изборното полицейско претърсване на само една от обявените посоки.

Капак на всичко е обявеното от полицията в 16 часа на 17 април: „Засега версията „самоубийство“ отпада“. В прав текст това означава, че по необяснени до този момент причини, полицията е търсила единствено доказателства за самоубийство!

Прокуратура и „разследващи” се стараят видимо и настойчиво само в търсенето на причини за самоубийство.

- В Бургас приятелят на Валя - полицаят Валентин Георгиев, с когото тя е живеела на семейни начала, предизвика много коментари. Какво в неговото поведение ви впечатли?
- Валентин е изключително противоречива фигура – предоставя достатъчно основания да бъде поставен под лупа, но прокуратура и разследващи не възнамеряват да направят това! Не е само обстоятелството, че Валентин полага видими усилия да убеди целия свят в любовта си към Валентина и лее крокодилски сълзи по нея, докато по същото време снимката му и анонсът му за необвързаност се мъдрят в сайт за запознанства! Той предизвиква разследване за „изчезване” на (към този момент) неизчезнал човек!

Той разпространява лъжливи твърдения (уж от полицейски източници!) за наличието на видеозаписи, които впоследствие се оказва, че не съществуват!

Никой не го пита (а това може да е важна улика!) как е стигнал до информацията, че Валя е тръгнала само с 20 лева в джоба или, както в същия ден заявява пред втора медия – с 20 лева в чантата! Никой не е знаел по това време, а и по-късно, с колко лева е излязла Валя, нито някой е знаел къде е чантата й!...

- Смятате ли, че има свидетели, чиито разпити се неглижират?
- Таксиметровият шофьор, с когото Валя е пътувала от кв. Лозово до Бургас, е в пълна изолация от 17 април до този момент! Не може да е случайно! Не открих нито едно интервю с този ключов и единствен свидетел! Той е човекът, който последен е видял Валентина; той единствено знае как е била облечена Валя; той единствено знае какво е разказвала Валентина; той единствено знае в каква посока е тръгнала Валентина!...

- Докато липсваше тялото, се ширеха всевъзможни коментари и догадки относно участта на Валя, обаче съществуваше и надеждата, че момичето може и да е живо... Но след като се появи разложеният й труп, вече нямаше място за бездействие. Тогава вие какви слабости в работата на разследващите забелязахте?
- Откриването на човешки труп и спешното му разпознаване от Валентин поставя под съмнение достоверността и целта на „разпознаването“!

Няколко часа след откриването на силно разложен човешки труп в 18.30 на 18 май 2014 г. от полицията викат спешно късно вечерта Валентин Георгиев с цел разпознаване по снимка на дрехи, с които е била облечена Валя! Едва на следващия ден (?!) показват снимките на родителите й! Това потвърждава тогавашният комисар на ОД МВР - Бургас Милен Димитров. Случва се (провежда се) най-абсурдното разпознаване, за което съм чул някога: Родителите на Валя не знаят с какви дрехи дъщеря им е напуснала дома си. Валентин заявява няколко пъти публично, че не е имал никакъв контакт с нея повече от 48 часа преди „изчезването” й и е абсурдно (ако не е самата истина!) да се вярва, че той знае или е чул от Валя как тя ще е облечена през нощта на 16-и срещу 17 април.

Единственият човек, който доказано знае точно как е била облечена Валя, е таксиметровият шофьор,

но той не е призован за разпознаване!

- Според вас в това разследване има ли нещо, което е уточнено със сигурност?
- Хайде да бъдем реалисти: до този момент е налице един човешки труп, "идентифициран" непрозрачно и по най-скандален начин! Не е установена причината - злополука, злонамерено действие, самоубийство, поради която трупът се е намирал във водата. Не е установено мястото, от което трупът е попаднал във водата. Не е установено и кога трупът е попаднал във водата.

Затова пък е налице трескаво търсене единствено на причини (включително клюки и гнусотии!), които на всяка цена трябва да докажат, че Валя се е самоубила! Причините за самоубийство не са доказателство за самоубийство – никъде в цивилизования свят! Но...

Не вярвам на нито един резултат от „разследването“!

Вярвам, че този, който указва посоките на „разследването“ и резултатите от тях, не е нито от прокуратурата, нито са разследващите полицаи, не е и обикновено ченге! Вярвам, че Валентин Георгиев крие нещо, а ОД МВР го прикрива! Нямам друго логично обяснение!

Бургас,
едно интервю на Марина ШИВАРОВА
http://www.blitz.bg

Скандална версия! "Бандата на четиримата", състояща се от висши полицаи, прикривала истината за смъртта на Валя!

Майката на Валя: Дъщеря ми е излязла на среща с мъж, с който имала тайна връзка

Само в "24 часа": Камера засякла Валя до моряшкия паметник в Морската градина

Обеси се бащата на удавницата Валя

Полицията в Бургас: Всички данни сочат, че изплувалото тяло е на Валя

МОРЕТО ИЗХВЪРЛИ ТЯЛОТО НА ВАЛЯ /ОБНОВЕНА/

Интерпол активира агентите си в престъпните ядки, за да открие Валя

Подозират китайските триади, че са отвлекли Валя

Опасни фитнес добавки докарали до смърт красивата Валя от Бургас

МИСТЕРИЯТА С ИЗЧЕЗНАЛАТА ВАЛЯ ОТ БУРГАС Е РАЗКРИТА

Изчезналата 25-годишна медицинска сестра щяла да се омъжва за полицай


 


Сходни връзки

Застрахователят Георги Бакалов: При разследването смъртта на Валя се търсят само доказателства, че тя се е самоубила! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.21 секунди