изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:25 EET
БЪЛГАРИЯ ИСКА ОТ ЕВРОПА КОМПЕНСАЦИИ ЗА ТУРИЗМА    
ХороскопДепутатът от РБ и зам.-председател на Движение България на гражданите Настимир Ананиев, който е на обиколка в областта, заяви, че страната ни е отправила запитване до Европейския съюз България да получи компенсации за туристическия бранш, заради наложените санкции.

"Ще отстояваме интереса си, защото този отрасъл е един от ключовите по отношение на проблема с младежката заетост през сезона и въобще по отношение на безработицата, както и по отношение на високия дял към БВП" - заяви Ананиев.
Той добави още, че при срещата си с областния управител на Добрич д-р Маргарита Новоселска, темата за проблемите на туристическият бизнес е била обсъждана също, като областният управител е информирала Ананиев, който е член на Парламентарната комисия по външна политика в 43-ото Народно събрание, с предприетите стъпки от областна администрация, за оказване на съдействие на Браншовата асоциация на хотелиерите и ресторантьорите в посока облекчаване на визовия режим за туристите от Беларус, Украйна и Русия. "В писмото си до ПК по външна политика в НС д-р Новоселска е поискала облекчаване и на визите за руски туристи, като е отбелязала, че отрасълът е ключов в икономическото развитие на Добричка област" - каза още Ананиев и добави, че в парламента се мисли в тази посока.
Изпълнителният директор на "Албена" АД Красимир Станев заяви, че туристическият бранш настоява подобно на другите отрасли да получи компенсации страната ни заради санкциите срещу Русия. "Предстоящият сезон ще бъде ужасен и не са изключени и фалити. Държавата и политиците ни трябва да отстояват интереса на страната ни, защото проблемът е изцяло политически. Отливът на руски туристи се дължи не само на валутния курс на рублата. Ако в други години сме посрещали между 20-30 хил. руски туристи в Албена, то тази година ще се радваме ако са 5-10 хил. лв., от което губим 15-20 млн. лв. Затова настояваме както има компенсации за производители на мляко, а плодове и зеленчуци, да има и за туристическия бизнес" - каза Станев. НД


 


Сходни връзки

БЪЛГАРИЯ ИСКА ОТ ЕВРОПА КОМПЕНСАЦИИ ЗА ТУРИЗМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди