изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:34 EEST
УЧЕНИЦИ ОТ ВЕТЕРИНАРНАТА ГИМНАЗИЯ - НА СТАЖ В БЕЛГИЯ И ХОЛАНДИЯ    
Образование23-ма възпитаници на професионална гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Георги Павлов“ в Добрич ще проведат триседмичен производствен стаж по професията, за която се обучават - „Ветеринарен техник“, в белгийски и холандски ферми по проект. Той има за цел да запознае учениците от добричката гимназия с традиционни и иновативни европейски практики в семейното животновъдство, прилаганите стандарти в областта на ветеринарната медицина, животновъдството и предприемачеството, като им предложи усвояването на нови теоретични знания и практически умения в реална работна среда.

Ветеринарната гимназия има предишен опит в сътрудничеството си с двата приемащи партньори - гимназията по селско стопанство Vrij Land-en Tuinbouwinstituut, Торхаут, Белгия, и Nordwin College, Леуварден, Холандия). Те осигуряват работно място на всеки ученик в семейна животновъдна ферма в белгийската област Западна Фландрия и холандската провинция Фризия. Провеждането на практиката ще продължи 22 дни, като 15 от тях работни, по 8 часа на ден. Стажът за 13 ученици в Белгия е от 15 март до 5 април, а на други 10 - в Холандия от 29 март до 19 април.
Във всяка ферма ще бъде назначен наставник, който да извършва обучението на работното място, напътства ученикът и го мотивира за правилното усвояване на практичните умения. След приключването на стажа ще се проведе дискусия между всеки обучаем, неговият наставник във фермата и лицата за мониторинг, по този начин, ползвателят ще получи цялостна оценка за дейността си във фермата.
Обучителната практика ще предложи огромна добавена стойност за ползвателите - ученици от 11 и 12 клас във Ветеринарната гимназия, защото ще повиши тяхната мотивираност, личностно и професионално израстване. Обучаемите ще получат сертификати: „Европас мобилност”, "ECVET" и за придобити езикови и педагогически знания. Това ще им даде по-добра адаптация в една конкурентна среда след завършване на училище и ще бъде предимство пред останалите кандидати при реализацията на пазара на труда по избраната от тях професия. НДТ


 


Сходни връзки

УЧЕНИЦИ ОТ ВЕТЕРИНАРНАТА ГИМНАЗИЯ - НА СТАЖ В БЕЛГИЯ И ХОЛАНДИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди