изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2023-10-04 @ 06:19 EEST
ПОВЕРЯВАТ ДАЛИ СЕ СТРОИ В СВЛАЧИЩНИТЕ РАЙОНИ    
НовиниМинистърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова е разпоредила проверка на дейността на държавните дружества „Геозащита“ във връзка с информация за извършване на строителство в свлачищни територии.

До приключването на проверката „Геозащита“ ЕООД – Варна  спира провеждането на инженерно-геоложки проучвания и проектиране за частни инвестиционни намерения. В този период дружеството ще продължи да изпълнява задълженията си по регистриране и мониторинг на свлачищните райони.

До 9 април 2015 г. ДНСК ще провери по документи и на място дали се спазват условията на заповедта от 1997 г. за строителна забрана в свлачищните територии на общините Варна, Аксаково, Балчик и Каварна, както и дали се изпълняват задължителните изисквания в предварителните разрешения за тези райони при издаване на разрешения за строеж в тях. Кметовете на четирите Черноморски общини трябва да представят в министерството актуални кадастрални данни с нанесени граници на строителната забрана. В резултат на направена от тях проверка трябва да бъдат премахнати съществуващи попивни ями и да се осигури нормална експлоатация на изгребни ями там, където е необходимо.

„ВиК“ ЕООД – гр. Добрич ще ревизира съществуващите водопроводни и канализационни проводи и съоръжения в териториите с наложена строителна забрана. НДТ


 


Сходни връзки

ПОВЕРЯВАТ ДАЛИ СЕ СТРОИ В СВЛАЧИЩНИТЕ РАЙОНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2023 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди