изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-03 @ 18:17 EET
ЗАПОЧВА ПРИЕМ НА ДОКУМЕНТИ ЗА КРЕДИТИРАНЕ ПО ПЧЕЛАРСКАТА ПРОГРАМА    
ЗемеделиеКандидатите с подписани договори по мерки Б и Г от Националната програма по пчеларство (НПП) за 2015 г. могат да кандидатстват за кредити от Държавен фонд „Земеделие”. Крайният срок за приемане на заявления за кредитиране е до 31  юли 2015 г. в областните дирекции на ДФЗ по постоянен адрес на физическите или по адрес на регистрация на юридическите лица.

Кредитите ще са с лихвен процент от  5 % на годишна база. Той ще се отпуска пряко от ДФЗ и ще покрива до 95% от полагащата се безвъзмездна финансова помощ. Кандидатите, следа да осигурят собствено финансиране за изпълнение на договора, което е в размер на 5%. За да получат кредит те  трябва да докажат, че разполагат със средства за съфинансиране на инвестицията със съответните разходооправдателни документи. Погасяването на кредита и дължимите по него лихви се осъществява еднократно, чрез прихващане на стойността му от одобрената финансова помощ, която пчеларят получава по мерки Б и Г от пчеларската програма.По двете мерки се отпуска помощ за нови кошери, отводки, пчелни майки и препарати за борба срещу вароатозата.
През изминалата 2014 г. ДФ „Земеделие” е предоставил 98 кредита на обща стойност близо 419 хил. лв. НДТ


 


Сходни връзки

ЗАПОЧВА ПРИЕМ НА ДОКУМЕНТИ ЗА КРЕДИТИРАНЕ ПО ПЧЕЛАРСКАТА ПРОГРАМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди