изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:26 EET
Касапницата в Тунис е ужасяваща - 19 убити! (СНИМКИ/ВИДЕО)    
По светаМинистър-председателят на Тунис Хабиб Есид обяви, че загиналите при атаката в музей „Бардо“ са 19. 17 от тях са туристи. Сред тях има испанци, германци, италианци, поляци и един тунизиец, съобщава Би Би Си. Досега се смяташе, че загиналите са само 8. 22 туристи са ранени. Сред тях има двама граждани нас Тунис.

Повече от два часа десетки туристи, предимно европейци, прекараха в плен на двама въоръжени ислямисти в музея „Бардо“ в столицата на Тунис. Докато бяха вътре, някои от тях успяха да направят снимки и да ги качат в Туитър. След операция на силите за сигурност, нападателите бяха ликвидирани, а заложниците – освободени.







От снимките се вижда, че сред заложниците е имало и деца. Видеото показва как хората излизат от злополучния музей и се спасяват при въоръжените специални части на Тунис.



Загиналият тунизиец е служител на реда. Убити са и двамата нападатели.

След като стана ясно, че е ранен един италианец, външното министерство на Италия съобщи, че в района е имало още около 100 техни граждани, които са били евакуирани от силите за сигурност.

Националният музей „Бардо“ е наричан бижуто на тунизийското културно наследство. Помещава се в дворец от 19 век в съседство с парламента. Освен с изключително ценните си културни и исторически експонати, той е значим и с важното си местоположение – в сърцето на град Тунис.

Президентът на Франция Франсоа Оланд изрази солидарността на страната си с Тунис след нападението. В кратък телефонен разговор със своя тунизийски колега Беджи Каид Есебси, Оланд изрази „солидарността на Франция с тунизийския народ в този много тежък момент“, съобщава близък от държавния глава източник.
http://www.blitz.bg/
 


Сходни връзки

Касапницата в Тунис е ужасяваща - 19 убити! (СНИМКИ/ВИДЕО) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди