изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:45 EEST
ИЛКО ОТ ДОБРИЧ ОТИВА В ЗАТВОРА ЗА УБИЙСТВОТО НА СТУДЕНТА МАРИО    
Ред и сигурност Софийският градски съд (СГС) осъди на 4 години затвор Илко Радев от Добрич за убийството на неговия съквартирант в "Студентски град" Марио Данчев на 29 февруари 2012 година в 23-ти блок на студентските общежития. До инцидента се е стигнало след пиянско сбиване между починалия Марио Данчев, близнака му Мартин, техния приятел Владимир Борисов и Илко Радев. Марио, Мартин и Владимир се прибрали пияни от дискотека. Стигнало се до бой, а впоследствие Данчев е бил прободен смъртоносно. Прокуратурата поиска 3 години условна присъда с 5 години изпитателен срок за Радев.

Пред съда подсъдимият даде обяснение за случилото се. Той сподели, че дори не е искал да се бие със съквартирантите си, какво остава да иска да убива някого. "Не съм нанасял удар с нож или остри предмети", каза Радев, но съдът не прие неговите обяснения.
По думите му Марио Данчев е бил "добро момче" и даже двамата са си общували по-често отколкото обвиняемия и брата на убития Мартин. "Марио беше човек, с който можеш да си кажеш две приказки", обясни осъденият. Радев каза, че всеки един е можел да бъде на мястото на Марио, включително той. По време на конфликта той е бил сам срещу починалия, брат му и третото момче.
Адвокатите на обвиняемия няколко пъти отбелязаха и факта, че Марио, Мартин и Владимир са употребили сериозно количество алкохол. Убитият е бил с 2.2 промила алкохол.
Освен присъдата от 4 години лишаване от свобода, градският съд постанови, че Илко Радев ще трябва да заплати 200 000 лв обезщетение на родителите на Марио Данчев.
Преди три години в защита на Илко Радев се обявиха десетки негови съученици, учители и приятели от Добрич. Те организираха мирно шествие през центъра на града. НДТ

НАД 300 МЛАДЕЖИ ИЗЛЯЗОХА В ПОДКРЕПА НА ИЛКО РАЕВ
Пуснаха Илко Радев срещу 1000 лв. гаранция
ДОБРИЧ СЕ НАДИГА В ПОДКРЕПА НА ИЛКО РАДЕВ
МАЙКАТА НА СТУДЕНТА ОТ ДОБРИЧ: УБЕДЕНА СЪМ, ЧЕ СИНЪТ МИ Е НЕВИНЕН!


 


Сходни връзки

ИЛКО ОТ ДОБРИЧ ОТИВА В ЗАТВОРА ЗА УБИЙСТВОТО НА СТУДЕНТА МАРИО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди