изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 22:22 EEST
БМВ с русенска регистрация е използвано за атентат от ИДИЛ    
Ред и сигурностАрабин, който е живял у нас, е изнесъл в Сирия джип, използван от "Ислямска държава" за самоубийствен атентат. Проверка на МВР показала, че колата не е крадена. Това съобщи пред БНР Ангел Бадънков от Сектор за борба с кражбите на коли в Столичната дирекция на вътрешните работи.

След като телевизия "Ал Джазира" пусна в края на миналата година снимка на джипа – БМВ Х5 с българска регистрация, за който се твърди, че е използван от терористи, в полицията са направили справка за произхода на колата.

"Като направихме справка след тази снимка на този джип с русенска регистрация, се оказа, че е собственост на гражданин от арабски произход, който не я е обявил за издирване. Ние не можем да спрем един собственик на един автомобил да си кара колата, където пожелае", обясни Бадънков.

По думите му, арабинът е купил колата и я е откарал в Сирия, където я е предоставил на други хора, но това не е незаконно, а до момента в МВР няма заявление, че автомобилът е откраднат.

"Това лице от арабски произход вече не живее на територията на България. В онзи период е живял, но вече не живее в страната", каза още Ангел Бадънков.

От МВР не разкриват самоличността на арабския гражданин, чиято собственост е бил джипът, който вероятно го е закарал в Сирия и предоставил на терористите.

Информации в медиите сочеха, че возилото е било използвано при самоубийствен атентат, организиран от "Ислямска държава" по време на среща на командирите на една от групировките в арабската страна.

От Сектора за борба с кражбите на автомобили в СДВР обаче опровергаха информациите, че български коли масово се изнасят за Сирия и Ирак.  dir.bg
 


Сходни връзки

БМВ с русенска регистрация е използвано за атентат от ИДИЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди