изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2023-10-03 @ 22:48 EEST
НАСТАНИХА ПЪРВИТЕ ДЕЦА В ЦНСТ    
НовиниВчера Центърът за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания – Добрич посрещна първите 9 младежи от ДДУИ с.Крушари в новият им дом. От три месеца екипът по Проект „Шанс за по-добър живот” и персоналът на социалната услуга провеждат опознавателни срещи с децата и младежите в специализираната институция. От вчера започна поетапното им преместване в ЦНСТ – Добрич.

Вчера младежите от ДДУИ с .Крушари бяха посрещнати освен от персонала на услугите и от представители на Община град Добрич, в лицето на зам.кмета „Хуманитарни дейности” Камелия Койчева, на Фондация „Лумос” – Снежана Ванкова и на екипа за управление на проекта.
През април капацитетът на 4-те ЦНСТ трябва да бъде запълнен с деца и младежи от  ДДУИ с.Крушари, ДМСГД град Добрич и специализирани институции от страната, насочени от Държавната агенция за закрила на детето.
Проектът „Шанс за по-добър живот” е част от Проект „Детство за всички” , операция „Да не изоставяме нито едно дете”,Компонент 2, финансирана от ОП „Развитие на човешките ресурси”. Основна цел на проекта е да се планират и приложат мерки, които напълно да заменят институционалната грижа за децата и младежите с увреждания,  с услуги в общността.
Четирите центъра за настаняване от семеен тип в Добрич са изградени по проект на Общината. Те са за деца и младежи с увреждания, отглеждани преди това в специализирани институциии - домове за медико-социални грижи, омове за деца с умствена изостаналост и омове за деца, лишени от родителски грижи. 
Капацинетът им е 56 души – 48 деца с увреждания от специализирани институции и 8 деца от общността, за спешно настаняване. Общата численост на персонала е 52 щатни бройки. НДТ


 


Сходни връзки

НАСТАНИХА ПЪРВИТЕ ДЕЦА В ЦНСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2023 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди