изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 20:18 EEST
„Шпигел” изтипоса Меркел с нацисти на корицата    
Европейски съюзНовият брой на „Der Spiegel” излезе с корица, на която чрез фотомонтаж засменият канцлер на Германия Ангела Меркел е на една снимка с нацисти, нахлули в Атина през 1941 г. на фона на Акропола. В социалните мрежи и някои медии реагираха много бурно на фотомонтажа. Статията, която има някакво отношетие към това изображение, се нарича „Четвъртият райх” и в нея става дума за сегашните проблеми межу Германия и Гърция.



В момента Гърция иска компенсации от Германия за щетите, нанесени на страната по време на окупацията през Втората световна война, но според медиите Германия отказва да плати.

В намалото на статията авторът обръща внимание на това, че Германия и другите страни в Евросъюза в момента често сравняват германците с нацистите и смятат, че Германия отново играе доминираща роля спрямо другите страни.

Изданието „Business Insider” нарече корицата на списанието „шокираща”, а германският вестник Süddeutsche Zeitung обръща внимание, че списанието често използва препратки към нацистите в заглавията си, но корицата с Меркел, заобиколена от нацисти е „друга ситуация”.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

„Шпигел” изтипоса Меркел с нацисти на корицата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди