изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 21:41 EEST
Терористи ли са ударили А320, щом изтребител е бил вдигнат да го засече    
По света

Сред множеството неофициални версии, акцентиращи върху технически причини за катастрофата с "Еърбъс"-а в Южна Франция, не липсват и тезите за възможна терористична атака. Те бяха подхранени от изявленията на френския вътрешен министър Бернар Казньов и прокурора на Марсилия, под чиято юрисдикция е разследването във Франция.



"Ние не можем изцяло да изключим терористичната версия. Макар че съм длъжен да подчертая, че тя не е основната, но при всички случаи остава в разработките. Докато няма пълна яснота ние сме длъжни да бъдем много внимателни и да осигурим охрана на мястото на падането на самолета, за да дадем възможност на следователите да работят спокойно", заяви Казньов.

Споменавайки версията за терористичен акт Independent посочва, че във въздуха е бил вдигнат френски изтребител с "цел мерки за сигурност". Френските военновъздушни сили са изпратили изтребител "Мираж", когато самолетът на авиокомпания "Джърмануингс" е изчезнал от радарите, потвърждава и "Асошиейтед прес".

Агенцията се позовава на военен говорител, който обяснил, че изтребителят е излетял минути след като станало ясно, че има проблем, и се е отправил към последното известно местоположение на пътническия самолет. По думите му изтребителят не е намерил мястото, където се е разбил самолетът. По-късно хеликоптери са открили пръснатите в планината отломки. Експерти коментират, че от това изявление не е ясно с какво би могъл да помогне изтребителят на търпящия бедствие пътнически лайнер особено във високи планини, където и хеликоптерите трудно кацат.

Освен това прокурорът на Марсилия заяви, че френските правоохранителни органи, които водят собствено разследване, вече са се обърнали към колегите си от Испания и Франция. Те са изискали да им бъдат предоставени данни не само за пасажерите, но и как те са преминали проверката на летището преди да се качат на борда на самолета. Това сочи, че властите изучават възможността нерегламентиран предмет да се е озовал на борда на А320.
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Терористи ли са ударили А320, щом изтребител е бил вдигнат да го засече | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди