изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:47 EEST
Мистериозният сводник Йоско замесен в убийството на Вероника    
Ред и сигурностМистериозният Йоско от Горна Оряховица, чието име се завъртя покрай убийството на студентката Вероника Здравкова, е сводник. Това твърдят близки и познати на момичето, чието тяло бе открито в Янтра в началото на март.


За Йоско първи заговори единственият заподозрян за убийството, рецидивистът Илиян Здравков. При излизане от съдебната зала на гледане на мярката му за неотклонение циганинът каза:

"Не бях аз. Беше Йоско от Горна Оряховица. Йоско с форда."
Вчера наблюдаващия прокурор по делото Цани Попов обясни, че вече е разговарял със заподозрения, но отказа да разгласи какво той му е казал относно мистериозния Йоско. Държавният обвинител обаче заключи: "Такъв човек не съществува".
Познатите на Вероника от Велико Търново упорито твърдят, че Йоско от Горна Оряховица е известен като сводник и бил близък на криминално проявен от кардамско село, който обаче се радвал на протекции от "високо". Администратор на групата "Публичен линч за циганина, отнел живота на Вероника", в която преди дни бяха формулирани седем въпроса около фактологията на убийството, на които до днес прокуратурата не дава отговор, изказа своя версия за случилото се, пише „България днес”. Той припомня, че още преди да бъдат повдигнати обвинения на Здравков, хора, живеещи в района на жп гарата във Велико Търново, съобщиха, че вечерта на изчезването на Вероника са забелязали черен автомобил със затъмнени стъкла.

Според близкия на студентката тази кола е именно на сводника Йоско и той често се навъртал в района. Илиян пък работел за него. Според него може би красавицата е била следена, за да бъде отвлечена и продадена за бяла робиня. Той смята, че момичето е било нападнато и похитено. Това обяснява защо на мястото няма кръв или други следи. Девойката не е била убита на 28 февруари, когато според съдебните лекари и настъпила смъртта, а по-късно. Причината за фаталния край е, че Вероника е успяла да се спаси от плен. Избягала е, но била настигната, убита от похитителите и хвърлена близо до мястото, откъдето изчезнала. Това обяснява защо, въпреки че Янтра бе щателно претърсвана, тяло на това място така и не бе намерено няколко дни. Впоследствие сводникът заплашил и наредил на Йоско какво точно да говори и по никакъв начин да не го замесва. Обещал му, че ще го спаси от затвора. Дал му чантата на момичето с обяснения какво да прави с нея. Още преди това обаче дебитната й карта била взета от Илиян, който искал да се обогати тайно от шефа си. След като циганинът обаче видя, че примката около врата му се стяга, той се изпусна пред журналистите за този Йоско, като каза, че той го биел. http://struma.bg


Бащата на Вероника: Ще го докарам до това състояние, до което е докарал детето ми

Убиецът на Вероника е Илиян Здравков!

Вероника посечена със 7 удара от брадва

Извънредно! Убиецът на Вероника - слаб и висок мъж!

Прокурор пред БЛИЦ TV: Черепът на Вероника е спукан на няколко места

КОМЕНТИРАМЕ НЕМЦОВ - МЪЛЧИМ ЗА ВЕРОНИКА: Вероника убита с предмет подобен на брадва!

Красивата Вероника била удавена?

Намериха тялото на изчезналата студентка в река Янтра

23-годишната Вероника Здравкова е изчезнала мистериозно на 28 февруари

 


Сходни връзки

Мистериозният сводник Йоско замесен в убийството на Вероника | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди