изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:03 EEST
Половин Южна България заплашена от потоп!    
НовиниЧетири диги по реките Тополница и Луда Яна са скъсани. Две от тях са в близост до Пазарджик и село Пищигово. Обявено е частично бедствено положение.

Областният управител на Пазарджик Трендафил Величков определи ситуацията като аварийна. Той бе категоричен, че се прави всичко възможно нищо да не бъде наводнено. В момента се прави авариен ремонт на четирите диги, които са в най-критично състояние. До утре сутринта ще трябва да бъдат възстановени и подсилени с едроломен камък.

В същото време стана ясно, че нивото на река Струма се покачва с всяка минута, възможно е ситуацията да излезе извън контрол. Има опасност от преливане и на река Орановска. Продължаващият и в момента дъжд може да донесе критично пълноводие на двете реки и те да прелеят през нощта извън коритото си.

Управата на Симитли е ангажирала цялата налична техника и хора, за да може да се реагира своевременно и да се предотвратят евентуални последици.

Тенденцията за повишаване на речните нива в страната ще се запази през следващите няколко дни, съобщиха от пресцентъра на министерството от околната среда и водите. Водните количества в реките в цялата страната са над праговете за високи води.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Половин Южна България заплашена от потоп! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди