изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:47 EEST
ПРОТИВ ИЛИ ЗА ФАШИЗЪМ СА БЪЛГАРСКИТЕ УПРАВНИЦИ В МОМЕНТА?    
Новини

Митов: Гласувахме "въздържал се", но сме "за" осъждането на прояви на фашизъм. България е гласувала "въздържал се" по резолюция за осъждане проявите на фашизъм в ООН, но това не означава, че страната ни не осъжда такива прояви. Това заяви министърът на външните работи Даниел Митов в отговор на парламентарен въпрос от Станислав Станилов от "Атака", предаде репортер на БГНЕС.



Станилов посочи, че при гласуване в Общото събрание на ООН относно резолюция, внесена от Русия за осъждане на героизирането на фашизма и "във връзка разпространението в много части на света на различни екстремистки политически партии, движения и групи, сред които неонацисти, скинхедс, както и расистки движения и идеологии", България гласува "въздържал се".

Митов отговори, че гласуването с "въздържал се" не означава, че страната ни не осъжда проявите на фашизъм, ксенофобия и свързаната с тях дейност. "България остро осъжда всички прояви на неонацизъм и борбата с тях трябва да е приоритет за международната общност", каза той. Според външния министър внесената от Русия резолюция не поставя акцент върху тези прояви, както и не се отчитат актуалните въпроси в областта на правата на човека. Митов се защити и с това, че страните членки на ЕС са гласували "въздържал се" по резолюцията.

Европа никога не се е консолидирала в една идеология, даже и в най-обединителните моменти, отговори Станилов и бе категоричен, че гласуването на останалите страни-членки не е било причина ние да не гласуваме "за". За въпросната резолюция има общо 55 гласа "въздържал се", 115 "за" и 3 "против". Гласовете против са на САЩ, Канада и Република Палау.

В Народното събрание Даниел Митов разказа и за срещата си с държавния секретар на САЩ Джон Кери в Брюксел преди посещението му у нас. Срещата е била дълга не повече от пет минути, стана ясно от изказването му. За този кратък период е коментирано, че България и САЩ последователно поддържат и задълбочават размяната на визити и провеждането на срещи на всички равнища. "Пет минути точно са ви стигнали три пъти да кажете "да"", обяви в отговор Десислав Чуколов, а Митов му отговори, че и Джон Кери е казал веднъж "да" - когато е приел поканата за посещение у нас.

За пореден път бе обсъдена и предишната работа на министър Даниел Митов, който настоя, че Националният демократичен институт не е държавна американска служба, а неправителствена организация.   bgnes.com
 


Сходни връзки

ПРОТИВ ИЛИ ЗА ФАШИЗЪМ СА БЪЛГАРСКИТЕ УПРАВНИЦИ В МОМЕНТА? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди