изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:33 EET
Рейнголд: Мачът Черна гора - Русия е продължение на санкциите срещу Москва    
Спорт Футболният експерт Валерий Рейнголд смята, че решението да се продължи играта след като вратарят на руския национален отбор по футбол Игор Акинфеев бе уцелен в главата от факла е продължение на санкциите против Русия. „Веднага бих прекратил играта и бих наказал Черна гора с поражение. Но това е Евро, УЕФА и ЕС, и, разбира се, всичко е против Русия”, каза експертът.

„Ако беше играл отборът на Германия или Англия, щеше да има загуба за Черна гора на 100 процента. Това за пореден път потвърждава, че Европа е пренесла санкциите дори и на футболното поле, но футболът е игра, а тези безобразия са фашистки, нацистки елементи. Това беше направено умишлено”, каза още Рейнголд.

Рейнголд добави, че въпреки случилото се, руският национален отбор все още има шансове за победа.

Окончателно: Мачът в Подгорица няма да се доиграе

Европейската квалификация между Черна гора и Русия беше прекратена повторно в 68-ата минута. Главният съдия Дениз Айтекин спря играта, след като на стадиона започнаха нови безредици. Както е известно, още в 1-ата минута вратарят на гостите Игор Акинфеев беше уцелен в главата от факла, хвърлена от трибуните и срещата беше прекратена за първи път. Двата тима се прибраха в съблекалните, а пострадалият страж беше откаран в болница. След 36-минутно прекъсване играта беше подновена.

Междувременно се оказа, че лично призидентът на УЕФА Мишел Платини е взел решение мачът да бъде подновен през първото полувреме въпреки протестите от страна на гостите. Дежурният делегат на двубоя е позвънил на генералния секретар на европейската футболна централа Джани Инфантино за съвет какво да прави в създалата се ситуация. След това Инфантино се е консултирал с Платини и е получил разрешение за подновяването на играта. Организаторите поеха отговорност, че ако отново бъдат хвърлени предмети от трибуните, мач няма да има.

Страстите отново се нагорещиха обаче в 65-ата минута, при резултат 0:0, когато гостите получиха дузпа. Баша повали Кокорин в наказателното поле и нарушението беше безспорно. Роман Широков се нагърби с изпълнението на дузпата, но вратарят Вукашин Полекшич отрази удара му.

Това доведе до луда радост по трибуните. Черногорските ултраси започнаха да хвърлят пак предмети по терена, Дмитрий Комбаров беше ударен (според някои информации - с нож), а хората от двете скамейки се сбиха. Инцидентите принудиха немския съдия да прекрати окончателно мача. По най-бързия начин Айтекин се скри в съблекалнята, заедно с руснаците. Домакините сега са заплашени от жестоки санкции – служебна загуба, сериозна глоба и наказание с лишаване от домакинство.

Това е пореден инцидент, довел до прекратена европейска квалификация. Сърбия и Албания не доиграха мача си на 14 октомври 2014 г. в Белград заради безредици.

Причина за скандала стана дрон, който прелетя над терена с албански националистически флаг. Знамето беше свалено от играча на домакините Стефан Митрович, а албанските футболисти се опитаха да го защитят. В следствие на това играчи и официални лица на двата отбора влязоха в конфликт. Няколко сръбски запалянковци нахлуха на терена и атакуваха футболисти на гостите, а двубоят беше прекратен в края на първото полувреме.

УЕФА наказа Албания със служебна загуба с 0:3, а на Сърбия бяха отнети трите точки от актива за тази победа Двете футболни федерация също така бяха санкционирани с по 100 хиляди швейцарски франка.

На 16 ноември
пък Италия и Хърватия завършиха 1:1 в дербито от нашата група "Н" на европейските квалификации. Сблъсъкът в Милано ще се запомни най-вече с безредиците по трибуните. През второто полувреме мачът бе прекъснат за 10 минути заради ексцесии по трибуните. Теренът беше засипан от канонада от димки и бомбички, хвърлени от публиката на гостите. Минути по-късно лумна и огън на трибуните на "Сан Сиро", което накара и карабинерите да се намесят. Последваха и сблъсъци в сектора с хърватските фенове.
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Рейнголд: Мачът Черна гора - Русия е продължение на санкциите срещу Москва | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди