изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:21 EET
СЪСЕЛЯНИН Е ЕДИН ОТ УБИЙЦИТЕ НА СКИТНИКА ОТ БЪЛГАРЕВО    
Ред и сигурностВарненският окръжен съд определи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" за Красимир Димитров и Николай Цанев, привлечени като обвиняеми за убийството на Костадин Костадинов, открит мъртъв преди броени дни в помещение в квартал "Чайка" във Варна.


52-годишният Красимир, родом от Свищов, област Велико Търново, и 36-годишният Николай от с.Българево, Каварненско, вече са обвиняеми по досъдебно производство на Второ РУ на МВР във Варна за тежко криминално престъпление - убийството на 65-годишния Костадин, също от с. Българево, извършено преди близо 3 седмици в съучастие между тях, по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост.
За да определи най-тежката процесуална мярка за принуда спрямо двамата скитници, ВОС се съобрази със събраните през първите дни свидетелства и материали. Сред тях са иззети вещи, СМЕ, показанията на оперативния работник, който е провел първата беседа с обвиняемите. Всеки един от тях е дал обяснения за действията на съучастника си. Преценката на събрания доказателствен материал, на гласните и писмени свидетелства обосновават предположението, че Красимир и Николай са автори на жестокото убийство. Законът наказва това деяние със затвор от 15 до 20 години, с доживотен затвор или доживотен без замяна. По досъдебното производство са събрани и доказателства за скитническия начин на живот на двамата клошари, които нямат постоянен адрес и работа. Както Красимир, така и Николай системно злоупотребявали с алкохол, след което ставали агресивни и конфликтни. Макар и реабилитиран по право, Димитров е бил осъждан за групово изнасилване и съдът стига до извода, че ако е на свобода той може да извърши  престъпно посегателство спрямо друг човек. Този извод е валиден и за Николай Цанев, който е с утежнено съдебно минало, осъждан 4 пъти за различни престъпления, в това число и с ефективна присъда за нанасяне на побой и причиняване на средна телесна повреда на едно лице.
След като задържа под стража Красимир Димитров и Николай Цанев, разследвани за жестокото убийство на клошаря Костадин Костадинов, ВОС посочи 31 март 2015 година като възможност да обжалват ареста си пред Варненския апелативен съд. НДТ


 


Сходни връзки

СЪСЕЛЯНИН Е ЕДИН ОТ УБИЙЦИТЕ НА СКИТНИКА ОТ БЪЛГАРЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди