изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:14 EET
Намериха още шест мъртви пеликана в резервата "Сребърна"    
Екология Още шест мъртви пеликани са намерени днес в резервата "Сребърна". Това съобщи директорът на Областната дирекция по безопасност на храните в Силистра д-р Себахтин Халид. С това мъртвите птици, намерени в резервата, стават 27. Предстои да бъдат направени изследвания за причините за смъртта на птиците. Екип на БАН е пуснал малък летателен апарат с камера, за да се види дали има умрели други защитени видове птици.

Според изследванията първите 21 мъртви пеликана, намерени в резервата, са били заразени с птичи грип и Областната епизоотична комисия в Силистра набеляза мерки за ограничаване и ликвидиране на болестта.

Обособени бяха две предпазни зони, като същевременно бяха въведени ограничителни мерки за преместване и превозване на птици, изпращане на яйца за люпене, търговия с птиче месо, пускане на свобода на отглеждани на закрито диви птици, лов на пернат дивеч и други дейности.

Оттук насетне ще се следи за здравния статус на дивите птици в резервата "Сребърна", както и ще се засили наблюдението на диви водоплаващи птици съвместно са Българското дружество за защита на птиците. Въвеждат се и постоянни дежурства на ветеринарномедицинските специалисти и горещи телефони за сигнали.
Източник: БТА    
http://www.vesti.bg

ЗАТЯГАТ МЕРКИТЕ В ОБЛАСТ ДОБРИЧ ЗАРАДИ СЛУЧАЯ НА ПТИЧИ ГРИП
Първи случай на птичи грип в България, донесе го пеликан


 


Сходни връзки

Намериха още шест мъртви пеликана в резервата "Сребърна" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди