изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:13 EET
ТРИ МЕЧКИ ОТ ЗООПАРКА „КАЙЛЪКА“ ИДВАТ ВРЕМЕННО В ДОБРИЧ    
ЕкологияТри мечки от зоопарк „Кайлъка“ ще бъдат настанени временно в Центъра за защита на природата и животните в Добрич. Предвижда се да останат за около два месеца, докато трае ремонтът на убежището им в Плевен, съобщи заместник-кметът арх. Пламен Ганчев. Разходите за транспортирането и изхранването им се поемат от фондация "Четири лапи".

Гостите ще бъдат настанени в отделен двор в мечкарника от този на „домакинята“ Берна.
Гостите - Костадин, Миладин и Виктория, ще споделят менюто на Берна, която преди дни се събуди от зимен сън. Сега то включва ябълки, портокали, моркови, а през април ще бъде включено и месо.
Кафявата мечка Берна бе подарена на Центъра за защита на природата и животните в Добрич от Зоопарка "Делхьолцли" в Берн и специализирания Парк за мечки в него с посредничеството на швейцарските партньори от Дружество "Про Зоо Добрич"  в Шафхаузен.
Ще се водят разговори един от гостуващите мечоци да остане в зоопарка в Добрич, каза директорът на зоопарка Севдалина Венкова. НДТ


 


Сходни връзки

ТРИ МЕЧКИ ОТ ЗООПАРКА „КАЙЛЪКА“ ИДВАТ ВРЕМЕННО В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди