изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 02:02 EEST
Борисов потвърди, че се е срещал с Цветан Василев    
Новини Министър-председателят Бойко Борисов потвърди, че миналия юни се е срещал с банкера Цветан Василев. Срещата била след настойчива молба от страна на Василев и се осъществила в дома на Борисов в Банкя, предаде БТА.

За нея пръв съобщи бившият мажоритарен собственик на КТБ, който разказа и за други разговори с политици. Единият от тях бил бившият лидер на БСП Сергей Станишев, но вчера той отказа да потвърди дали това се е случило.

Срещата с Василев, която той самият той описа като "криминална", се осъществила като влязъл през гаража на къщата в Банкя, уточни днес Борисов.

"С месеци наред Цветан Василев - моля ти се моля ти се да се видим. Накрая му казах ела в Банкя, но мен ме наблюдават. Тогава многократно казвах, че следят къщата ми. Казах му - не виждам тема за разговор, защото твоите башибозуци, ордите на Бареков всяка сутрин пред дома ми разболяха детето ми", разказа още премиерът пред журналисти, цитиран от "Фокус".

Докато банкерът притежаваше ТV7, а Николай Бареков беше директор, репортери постоянно отразяваха организирани протести пред къщата на Борисов.

"Няма да ми повярвате, но аз се заклевам - Цветан Василев дойде да ми се извини за това, което са ми причинили той, Бареков, ТV7 и цялата тази пасмина, която ме беше оградила", каза още лидерът на ГЕРБ.

Чрез медиите той призова Цветан Василев да се върне в България, като обеща да му осигури охрана от НСО и жандармерията и дори лично да го посрещне на границата. После щели да го арестуват, да му осигурят домашен арест и да го разпитат.
Банкерът обаче няма право да напуска Сърбия и може само да бъде екстрадиран, ако белградските власти разрешат това.

За случилото се с КТБ според премиера вина имат основно бившият премиер Пламен Орешарски и тогавашният финансов министър Петър Чобанов.
Иван Искров пък го посочили сто пъти заради безграничното му нахалство, което го "няма никъде в света", но Борисов се надява, че през месец май БНБ ще има нов шеф.

Запитан дали очаква да бъде извикан да дава показания по делото за КТБ, той отговори:

„Аз понеже имам големи гърди, само за кърменето в мола не ме е питал някой".

Премиерът коментира горещата тема в Съдебната палата, където бе разпитан по делото срещу бившия шеф на разузнаването Кирчо Киров, който е подсъдим за присвояване.

Вчера показания даде и бившият премиер Сергей Станишев. В процеса вече бяха разпитани президентът Георги Първанов и бившият вътрешен министър Румен Петков.  В сряда за втори на разпит трябва да се яви Първанов.

Делото във Военния съд е секретно и в зала не се допускат медии.

Според обвинението за периода 2007-2011 г. Киров е присвоил общо около 5 милиона лева, като парите били във валута - долари и евро.
Той съставил над 1000 официални финансови документа, с цел да бъдат използвани за доказване на несъществуващи служебни разходи.

Самият Киров твърди, че обвиненията срещу него са политически.
Той отказа съкратен процес, който би му осигурил по-ниска присъда, за да докаже напълно невинността си.
dir.bg

 


Сходни връзки

Борисов потвърди, че се е срещал с Цветан Василев | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди