изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:32 EEST
Разбитият бардак във Варна с неизяснена собственост    
Ред и сигурност Мерки за неотклонение „домашен арест“ определи Варненският районен съд на двамата задържани след полицейска операция, при която беше разбит публичен дом на улица „Баба Тонка“. Георги Падинков (40 г.) и Асен Антонов (44 г.) са обвинени за склоняване към проституция и трафик на хора, след като при акцията през уикенда бяха задържани и 9 момичета, предлагащи сексуални услуги.

Прокуратурата настоя на мъжете да останат за постоянно в ареста, но искането беше отхвърлено. Заседанието премина при закрити врата заради използването на специални разузнавателни средства при разследването.

Според съда е възможно Падинков и Антонов да имат касателство към повдигнатото им обвинение за склоняване към проституция, но за другото събраните на този етап доказателства не са достатъчни.

По делото се оказа, че липсват справки от Търговския регистър и други документи относно собствеността на заведението. При неговото претърсване бяха открити малки дози амфетамини и марихуана, за чието притежание прокуратурата обаче не е повдигнала обвинения.

Събраните СРС-та бяха приобщени към делото единствено за сведение.

Антонов и Падинков имат предишни присъди. По-възрастният мъж е лежал в затвора за тежко умишлено престъпление. Падинков има условно наказание и няколко пъти са му налагани глоби. Решението на Районния съд може да бъде обжалвано.

***************
Варненски криминалисти щурмуваха и разбиха бардака на известния 44-годишен сутеньор Асен Антонов и ортака му Георги П. (41 г.). Според запознати публичният дом функционирал необезпокоявано близо година зад фасадата на плейбой бар "Париж" на ул. "Баба Тонка" във Варна.Спецакцията по линия на “Трафик на хора" е реализирана на 29 март. При нея са арестувани 9 проститутки и двамата стопани на заведението, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Варна. От там били иззети множество мобилни телефонии и СИМ карти, компютърни конфигурации и документация, отразяваща заработеното от жените, ангажирани в бардака да предлагат сексуални услуги срещу заплащане.

Намерени и иззети са още амфетамини и марихуана. Проститутките са задържани в полицейски арест за 24 часа, а стопаните на бардака – за срок от 72 часа. На двамата сутеньори вече са им повдигнати обвинения по чл. 155 и чл. 159 А от НК за склоняване към проституция и за предоставяне на помещение за развратна дейност. Районната прокуратура, под чийто надзор се води досъдебното производство, ще поиска от съда Асен и Георги да бъдат задържани за постоянно.    http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Разбитият бардак във Варна с неизяснена собственост | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди