изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:14 EET
Христо Иванов потвърди за съкращенията в правосъдието    
Ред и сигурност

Министърът на правосъдието Христо Иванов потвърди информацията за съкращаването на служители на Министерството на правосъдието, предаде репортер на БГНЕС. Иванов обясни в Народното събрание, че "документът, който изтича в медийното пространство, свързан с бройките на съкратените служители на Министерството на правосъдието, е елемент от съкращаването на разходите във ведомството".



"Става дума за много ограничени структурни промени и не може да се говори за затваряне на звена. Обсъждани са всякакви варианти, но това не означава, че обсъждането е някакво крайно решение", каза Иванов.

"Агенцията по вписванията остава в сегашния си вид", каза Иванов и обясни, че в документа става дума за около 700 души съкращение, но дори и с тези съкращения, правосъдното министерство не може да се вмести в бюджета си. "Движим се с 1 милион лева преразход всеки месец", обяви той.

На въпрос откъде ще дойдат съкращенията, след като агенцията няма да се закрива, Иванов отговори, че това е въпрос на продължаваща дискусия с Министерство на финансите. "Нямаме окончателен отговор, обсъждали сме различни варианти. Това е част от нормалния процес по взимане на решенията. Що се отнася специално до Агенцията по вписванията, промените, които направихме вчера, са окончателните ни планове относно с нея. С тези промени в устройствения правилник се предвиждат съкращения на 28 бройки, до това смятаме да се ограничим и не очакваме по никакъв начин да се отрази на капацитета на агенцията за услуги", каза Христо Иванов.

На въпрос на БГНЕС защо преди две седмици зам.-министърът на правосъдието Вергиния Мичева подписва документ, озаглавен Програма за структурни реформи, в който се предвижда именно закриването на агенцията и превръщането й в главна дирекция, Иванов отговори, че Мичева подписва този документ, защото тогава изтича крайният срок, който е даден от Министерство на финансите да се очертаят конкретни предложения. "Ни най-малко няма да й търся отговорност", каза Иванов.

"В този ден аз отсъствах от страната и тя изпълняваше длъжността министър на правосъдието - това е причината тя да подпише този документ", оправда се Иванов. "Вчера видяхте окончателните ни решения относно Агенцията по вписванията. Това, че сме обсъждали варианти с Министерството на финансите е нормална част от процеса", каза Иванов, а на въпрос на БГНЕС, че обсъжданията са едно, но съвсем друго е подписан документ от зам.-министър на правосъдието и може би става дума за битка на лобита, министърът отвърна: "Няма никаква борба на лобита. Ако желаете да спекулирате, не мога да ви спра."

"Вадите един документ от контекста му и започва спекулация на негова основа. Не е особено добър подход, особено когато имаме крайното решение", настоя Иванов.  bgnes.com
 


Сходни връзки

Христо Иванов потвърди за съкращенията в правосъдието | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди