изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 08:48 EEST
ДОБРУДЖА 07 Е НА ФИНАЛ    
СпортМъжкият волейболен тим на Добруджа 07, воден от Мирослав Живков, се класира за финала на Суперлигата. В петия решителен мач от полуфиналните плейофи добричлии разгромиха у дома с 3-0 гейма Нефтохимик 2010. Така с 3-2 победи те взеха визи за сблъсъка за златните медали с настоящия шампион Марек Юнион-Ивкони (Дупница).

Мачът в зала „Добротица” бе очакван от хилядите фенове на волейбола в Добрич, които я напълниха до краен предел.

Двубоят започна изключително оспорвано – точка за точка, но благодарение на добрия начален удар, добруджанци взеха 2 точки аванс преди първото техническо прекъсване. Последва силна игра на Петър Христов, който помогна на съотбониците си да поведат при 14-13, но Коце Стойков и компания бързо спряха устрема на Нефтохимик. Домакините върнаха преднината си още при второто прекъсване и я запазиха до края на гейма, който дойде при резултат 25-22 след брилянтна блокада на Арнаудов, Маринков и Минчев.

Началото на втората част започна по възможно най-добрия начин за тима на Добруджа 07, който след бомбастичните начални удари на Арнаудов, поведе с 6-0 точки. Резултата постевенно започва да набъбва, а добруджанци буквално летяха по игрището – 8-1, 12-3, 16-8, 21-9 и накрая 25-11. Шокирани от играта на съперника бургазлии не приличаха на себе си и в третия гейм, в който добричлии играха много хладнокръвно, взеха комфортен аванс от 2 точки при първото и второто техническо прекъсване, а в заключителните минути нанесоха и своя окончателен удар – 25-20.

Най- резултатен в двубоя бе Петър Христов с 13 точки, а за Добруджа 07 – Коце Стойков с 12 и Симеон Александров с 10.

За титлата отново се играе до 3 победи от 5 мача. Първите два са в Добрич на 6 и 7 април, следват две срещи в Сливница на 10 и 11 април, а ако се стигне до пета среща, то тя ще е на 15 април в зала „Добротица”. 

Старши треньорът на Добруджа 07 (Добрич) Мирослав Живков бе много доволен след победата над Нефтохимик 2010 (Бургас) с 3:0 гейма в пета решителна среща между двата отбора от полуфиналите на Суперлигата.

"Искам да поздравя състезателите на двата отбора, които допринесоха за този волейболен спектакъл, който се превърна в истински празник в град Добрич. Успяхме в един много тежък мач, в който трябваше да издържим физически, психологически и спортно-технически.”

„Стараем се да работим добре всеки ден. Имаме план, по който се опитваме да развиваме нещата по най-добрия начин. Достигането ни до финал е един голям успех. Тази пълна зала, с тази изключителна публика и нашите спонсори са достатъчна мотивация, за да се опитаме да направим един добър финал”, заяви Мирослав Живков.

Старши треньорът на Нефтохимик 2010 (Бургас) Николай Желязков бе разочарован след загубата от Добруджа 07 (Добрич) с 0:3 гейма в пета решителна среща между двата отбора от полуфиналите на Суперлигата. Ето какво заяви той: „Отборът на Добруджа ни надигра. Те играха много добре на начален удар и от там дойдоха всички наши грешки. Поздравявам отбора на Добруджа, който заслужено се класира на финал. От самото начало имахме моменти на спадове в играта ни. Днес не се получи играта в посрещането. Лукойл и Бургас заслужават един отбор, който да се бори за шампионската титла.”

Разпределителят на Добруджа 07 (Добрич) Георги Манчев бе много доволен след победата над Нефтохимик 2010 (Бургас).

„Изпълнихме всички тактически указания и постигнахме лесна победа благодарение на треньорския щаб. Нефтохимик бе много добре разучен и всичко ни се получи. Имаше напрежение, но то бе от другата страна на игрището. Бяхме малко по-спокойни от Нефтохимик и всичко ни се получи. Мисля, че ще стане един много хубав финал. Не се притесняваме, че може да станем шампиони. Събрали сме се, за да играем финал. Ако станем шампиони, то това ще е подарък  за всички хора, които ни подкрепяха”, заяви Манчев.

 

 


Сходни връзки

ДОБРУДЖА 07 Е НА ФИНАЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди